ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій

Директорат

Кафедра біології

Кафедра географії, туризму та спорту

Кафедра хімії та фармації

Кафедра інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук

Музеї ННІ

Спеціальності для вступу

Навчальне середовище УНІКОМ

Новини ННІ

Матеріали конференцій

Науковий журнал «Наукові записки. Біологічні науки» / Scientific journal «Research notes. Biology research»

Знання – скарбниця, але

ключ до неї – практика.

Томас Фуллер

Наприкінці минулого тижня, 5 листопада, на факультеті природничо-географічних і точних наук відбулося практичне заняття з методики навчання інформатики для студентів спеціальності «Середня освіта (Інформатика)», на яке було запрошено учителя-методиста, учителя інформатики загальноосвітньої школи № 10 м. Ніжина Тетяну Михайлівну Чабалу. Студенти мали можливість поспілкуватися, ознайомитися з досвідом практичної роботи навчання інформатики в середній школі.

Тетяна Михайлівна звернула увагу на питання, що наразі хвилюють кожного вчителя. Як навчати учнів, покоління яких часто називають «покоління Z», яке від самого малечку зі смартфоном у руках, яке не бачить ніяких меж між віртуальним і реальним світом? Як навчати, щоб кожна дитина змогла реалізувати свої здібності, стала успішною і щасливою особистістю в сучасному інформаційному суспільстві?

Відповіді на ці питання є актуальними та важливими і для майбутніх учителів інформатики, які навчаються в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, для яких Тетяна Михайлівна відкрила скарбничку власних творчих ідей та методичних напрацювань.

Студенти ознайомились і випробували кілька онлайн сервісів, використання яких допомагає створити електронне цифрове середовище для учнів, організувати їх співпрацю, мотивувати, зацікавлювати їх, утримувати увагу на головному.

Тетяна Михайлівна продемонструвала цікаві фрагменти уроків, розповіла, які програми використовує для підготовки яскравих, захоплюючих матеріалів до уроку, реалізації проблемного та інтерактивного навчання, проєктної діяльності учнів, упровадження STEM підходу на уроках інформатики і в позакласній роботі.

Під час обговорення студенти-інформатики ставили питання та висловили вдячність Тетяні Михайлівні за цінний практичний матеріал, який дає натхнення, спонукає до реалізації власних творчих ідей. Студенти підтримали думку, що дійсно на уроках інформатики важливо навчити учнів використовувати різноманітні програми і сервіси не лише для розваги та гри, а й з користю для навчання та розв’язування життєвих задач, розвитку власних інтересів та здібностей.

Матеріал підготувала к.пед.н, ст.викл. кафедри інформаційних

технологій і аналізу даних Бугаєць Наталія Олександрівна

Прочитано 327 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative