Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Протягом 15-ти років девізом факультету

був вислів античного філософа Платона:

«Шукаючи щастя іншому – знаходиш своє»

У рамках святкування 15-річчя з часу створення факультету психології та соціальної роботи студенти та викладачі провели цілий ряд заходів:

III студенську науково-практичну конференцію «Початкова освіта: історія та сучасність»; Всеукраїнську студентську науково - практичну інтернет конференцію «Сучасне дошкілля: актуальні проблеми, досвід, перспективи розвитку»; VII Міжнародну науково-практичну конференцію «Особистість та її історія»; круглий стіл «Факультет психології та соціальної роботи: досвід минулого та орієнтири майбутнього»; науково-практичний семінар «Професійне становлення фахівців соціальної сфери: досягнення і перспективи», а також майстер-класи випускників факультету за професійним спрямуванням, флешмоб «Нас єднає факультет», фотовиставку «Світ навколо тебе», конкурс стіннівок «Наше життя: навчання та дозвілля». Кульмінацією святкування стали урочистості під назвою «15 років успіху», що відбулись 30 листопада в актовій залі університету, де лунали слова привітання, нагороди та подарунки.  

«В цій святковій залі зібралися всі ті, хто дійсно опікується, переживає, живе разом з цим юним факультетом. Факультет психології та соціальної роботи  - це наймолодший структурний підрозділ університету, йому лише 15, але в той же час вже 15 - зазначив на урочистостях ректор Ніжинського державного університету Олександр Самойленко  - вже більше 10 випусків було здійснено цим факультетом, сотні молодих, талановитих, яскравих випускників зараз працюють в різних закладах освіти та соціального захисту населення, і несуть те добро, яке завжди було присутнє на цьому факультеті. Ми віримо в цей факультет, в його потужні сили, його потенціал».

Привітали юний факультет і почесні гості свята: секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб та начальник управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапивянський, які виступили з вітальними словами та відзначили почесними грамотами і подяками викладачів факультету.

«Творити і доносити добро ми почали у далекому 1999 році. – говорили ведучі свята – хочеться згадати колишнього ректора тоді ще Ніжинського державного педагогічного університету Василя Павловича Яковця та Наталію Іванівну Яковець, яка очолювала кафедру педагогічної майстерності; Коваленко Євгенію Іванівну – завідувача кафедри педагогіки. Вони приклали немало зусиль до створення нашого факультету і відкриття кафедр».

З вітальним словом виступила перший декан факультету, доцент Антоніна Іванівна Конончук. Також зі словами привітання вийшли на святкову сцену завідувач кафедри загальної та практичної психології, професор Микола Васильович Папуча та Наталія Миколаївна Суховєєва, як «перший випускник» кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи. До привітань також приєдналася завідувач кафедри педагогіки, професор, Коваленко Євгенія Іванівна. Крім того – на викладачів, студентів та гостей свята чекав сюрприз у вигляді привітання від «збірної команди» деканів дружніх факультетів.

Концертна програма передбачала безліч цікавих виступів: танці, співи, цікаве гумористичне відео від викладачів кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, відео вітання від випускників факультету різних років, та багато іншого.

З привітанням завітав зразковий танцювальний колектив «Вікторія», який 15 років супроводжує безліч заходів на факультеті, порадувала виступом студентка факультету культури та мистецтв Ірина Шевченко. Багато номерів було підготовлено студентами факультету: пісня у виконанні Олександра Оніщенка «Ти подобаєшся мені», Тетяна Величко виступали з піснями «Усміхнися мені» та виконала романс у супроводі гітар Євгена Медвідя та Володимира Поліщука. Особливо креативно студентки факультету розважали присутніх гумористичними номерами, де Світлана Медвідь виступила у ролі Олега Винника з піснею «Ніно». На святкування також приїхали випускники різних років, і на концерті свої пісні подарували випускниці Яна Желіба та Тетяна Букій.

Родзинкою свята був виступ маленьких гостей: вихованців ДНЗ №21.

З першого року свого існування факультет співпрацює з Ніжинським дитячим будинком-інтернатом, представники якого також завітали на святкування: з вітальним словом виступила директор інтернату Олена Гармаш та вихованці закладу, які декламували вірші Шевченка та виконали козацький танок.

Під кінець святкування ректор університету Олександр Самойленко відзначив викладачів, співробітників  та кращих студентів факультету; професорам Євгенії Коваленко та Миколі Папучі вручив нагороди «Заслужений працівник Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя». Також Голова профкому НДУ Олексій Лейберов виступів з вітальним словом, та вручив нагороди викладачам.

Декан факультету психології та соціальної роботи, доцент, кандидат психологічних наук Олексій Тимошенко відзначив нагородами викладачів факультету, і завершив урочистості такими словами: «Серед наших випускників багато талановитих особистостей, чия діяльність добре знана й поцінована на українських теренах у соціальній та психологічній сферах. Студенти займаються наукою, громадською та волонтерською діяльністю, перемагають у спортивних змаганнях. Іншими словами – вони у нас найкращі!».

Довідка: за інформацією навчально-методичного відділу НДУ, станом на 01.11.2017 року на факультеті психології та соціальної роботи навчається 414 студенти денної форми навчання

Валентина Ващенко

Фото автора

Прочитано 1424 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative