Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Червень був багатий на події, які стосувалися людей з інвалідністю!!! Ще 22 учасники навчальної програми в межах проекту «Почуй мене» отримали сертифікати, що підтверджують оволодіння навичками жестової мови! Проект зібрав учасників з різних сфер - майбутніх фахівців соціальної сфери наших студентів Іванюк Вікторію, Онищик Ольгу, наших випускників, які працюють в соціальній сфері Angelika Tymchenko Пархоменко Анна, Ольга Опанасенко.

Проект перевершив наші очікування! Завдяки фінансуванню British Council та партнерству з ГО «Лабораторія ініціативної молоді» на базі КЗ Ніжинський молодіжний центр нам вдалося закупити дидактичні роздаткові матеріли, таблиці, картки, які сприяли якісному засвоєнню і перекладу текстів на жестову мову! Окрім вивчених віршів і їх чудове декламування, група записала дві пісні жестовою мовою! Через декілька днів чекайте на дебют в Ніжинській ТГ!!! Вивчення жестової мови відбулося завдяки Голові Ніжинської міської Територіальної організації українського товариства глухих (УТОГ) Лесі Дробноі. За статистичними даними - кожна десята людина має порушення слуху. Ніжинська УТОГ налічує 400 осіб, з яких 150 проживають в м. Ніжині, в т. ч. і дітей. Ці фактори і сприяли розробці навчальної програми з вивчення жестової мови, яка реалізовувалась в межах соціального проєкту «Почуй мене» за ініціативи кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи НДУ ім. М.Гоголя (менеджер проєкту ас. Б’янка Г. Г. та робоча група у складі проф. Лісовця О. В., доц. Сватенкова О. В., доц. Борисюк С. О., ас. Зінченко Т. В.). Навчання жестової мови відбувалося в університетських аудиторіях з 1 березня по 31 квітня 2021 року для зацікавлених осіб Ніжинської ОТГ: фахівців соціальної і освітньої сфери, представників правоохоронних органів, журналістів, викладачів та студентів. Їх об'єднали наміри покращення комунікації з людьми з порушеннями слуху, розуміння нечуючих людей, надання соціальних послуг для людей з інвалідністю. Кожне з 16 занять наповнювало не тільки знаннями й навичками, але й розумінням, душевною теплотою. Ці зустрічі поєднали в справжню команду людей, які готові нести та розбудовувати справу доступності, інклюзивності у свої заклади та організації й надавати соціальні послуги для людей з інвалідністю!
Велика подяка лікарю-отоларингологу Ніжинської міської лікарні ім. М. Галицького - Чайці Віталію Олександровичу, який детально ознайомив учасників з особливостями порушень слуху у людини з медичної точки зору. Дякуємо за корисну інформацію щодо попередження, профілактики порушень слуху.
Дякуємо за неймовірний час разом, підтримку та чудову фотосесію для учасників проєкту, а також для людей з порушенням слуху з Ніжина - Віктору та Наталії Кільовим!
Хочемо подякувати за натхнення та підтримку цього задуму і втілення в реальність - Лісовцю Олегу Васильовичу та Сватенкову Олександру Васильовичу за втілення креативного задуму Абетки жестової мови!
Другий випуск 2021 – ми пишаємося вами та вашими досягненнями у вивченні жестової мови. Щиро вітаємо вас та бажаємо знаходити спільну жестову мову з нечуючими людьми, вдосконалювати навички комунікації та нести місію добра і милосердя в громаду!!!

Прочитано 451 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative