Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

13 травня 2021 року у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулася V Міжнародна науково-практична конференція для молодих науковців «Науковий вимір соціально-педагогічних проблем сьогодення», організована кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи. Захід проводився одночасно в аудиторній та дистанційній формах, що дозволило забезпечити наукове спілкування молодих дослідників з України, Польщі, Білорусі.

З вітальними словами до учасників конференції звернулися представники університету – проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків проф. О. В. Мельничук, декан факультету психології та соціальної роботи доц. О.А.Тимошенко, та представниця Державної вищої професійної школи у м. Хелм (Польща) Г. Бейгер.

Презентація наукових здобутків молодих науковців супроводжувалась цікавими доповідями, представленням результатів досліджень проблемних груп, обговоренням актуальних соціально-педагогічних проблем у сферах освіти, соціальної політики і соціальної роботи.

Учасники конференції залишились у захопленні від майстер-класу з жестової мови, проведеного Л. С. Дробною, головою Ніжинської територіальної організації УТОГ. Також відбувся перегляд і обговорення фільму «Булер» (США), організований Кіноклубом медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Лізі старшокласників м. Ніжин (модератор – А.В. Тимченко, директорка Ніжинського міського молодіжного центру). Пізнавальною була і онлайн-лекція «Стереотипи про світ незрячих», проведена співробітником Дніпровського УТОС А.С. Китом.

Для учасників і гостей конференції було запропоновано взяти активну участь науково-пізнавальній програмі «Інтелектуальні посиденьки», організовану ГО «Інтелектуальний клуб «Кліо» спільно з магістрантами ОП «Позашкільна та інклюзивна освіта» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Ні дистанційні, ні мовні бар’єри не стали на заваді для проведення заходів конференції, що поступово перетворюється на традиційну наукову подію для молодих науковців, їхніх наукових керівників, які досліджують соціально-педагогічні проблеми сьогодення та сприяють їх подоланню.

О. Лісовець

Прочитано 500 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative