Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Кожного року під час викладання курсу «Методика навчання літературного читання» викладачем кафедри педагогіки, доцентом Киричок Інною Іванівною проводяться лабораторні заняття у початкових класах загальноосвітніх школах міста Ніжина. Відтак 14 березня 2018 року такі заняття було проведено зі студентами групи ПА-31 у 2-А класі Ніжинської ЗОШ №15.

Студентка Дешко Ольга Олександрівна провела пробний урок з літературного читання на тему «Олександр Копиленко «Хоробре кошеня»». Під час проведення уроку Ольга Олександрівна показала себе відповідальним, творчим, креативним та артистичним вчителем.

Кожен із студентів отримав море позитивних вражень від такої форми роботи. Діти та їхній класовод – Волинець Тамара Анатоліївна, зустріли майбутніх вчителів початкових класів привітно та з радістю. Тамара Анатоліївна приділила достатньо часу для підготовки студентки до проведення уроку.

Після проведення уроку літературного читання було  проведено  аналіз уроку за схемою: спочатку Ольга здійснила самоаналіз уроку,  потім визначила сильні та слабкі сторони уроку вчитель Тамара Анатоліївна, далі аналіз проводив кожен студент, на завершення – Інна Іванівна.

При аналізі уроку було встановлено, що Ольга Олександрівна попри окремі недоліки провела урок на належному методичному рівні. Тип уроку відповідав його меті, логіці навчального процесу, характеру матеріалу. Урок був структурованим та цілісним. Майбутня вчителька вдало підібрала та використовувала наочність, вчасно виправляла помилки учнів та підтримувала контакт з дітьми. Під час уроку молодші школярі були активними та жвавими завдяки дидактичним здібностям студентки, її вмінню завойовувати педагогічну ініціативу, триматися, виявляти тактовність, працювати з усіма учнями, вмінню враховувати їхні індивідуальні та вікові особливості.

Кожен із студентів щиро вдячний викладачу Киричок Інні Іванівні за такий невеликий експеримент та педагогічний досвід та вчителю Волинець Тамарі Анатоліївні і директору школи Павлюченко Тетяні Миколаївні за дозвіл проведення такої форми роботи у школі.

Ходосенко Ірина, студентка групи ПА-31.

Прочитано 6858 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative