ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій

Директорат

Кафедра біології

Кафедра географії, туризму та спорту

Кафедра хімії та фармації

Кафедра інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук

Музеї ННІ

Спеціальності для вступу

Навчальне середовище УНІКОМ

Новини ННІ

Матеріали конференцій

Науковий журнал «Наукові записки. Біологічні науки» / Scientific journal «Research notes. Biology research»

Завдяки стрімкому розвитку інформаційно-комунікаційних технологій відбулося збільшення форм і засобів доступу до джерел різноманітних даних і відомостей у галузях науково-дослідницької, освітньої та культурної діяльності. Разом з тим через відкритість і доступність інформації спостерігається поширення проявів нехтування принципами академічної доброчесності. Тому в період розвитку сучасних мережевих технологій академічна доброчесність є однією з основних передумов організації навчального процесу, довіри і взаємоповаги серед його учасників.

З метою розповсюдження практичних знань і навичок дотримання основних принципів академічної доброчесності на факультеті природничо-географічних і точних наук 20 жовтня 2021 року відбулася зустріч із студентами спеціальностей «Середня освіта (Інформатика)» та «Комп’ютерні науки». Захід провели викладачі кафедри інформаційних технологій і аналізу даних Лисенко Ірина Миколаївна та Бугаєць Наталія Олександрівна.

Учасники зустрічі обговорили низку питань, що стосуються академічної доброчесності як сукупності принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та впровадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень (Закон України «Про освіту», Стаття 42).

Студенти ознайомилися з Положенням про академічну доброчесність та процедурою впровадження антиплагіатної системи, що діють у системі забезпечення якості освітньої діяльності та вищої освіти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

У формі інтерактивної гри з використанням онлайн сервісів систем зворотного зв’язку учасники зустрічі висловили свої думки про те, що є дійсно важливим і суттєвим у питаннях академічної доброчесності для кожного з них особисто, а також розглянули конкретні ситуації порушення принципів академічної доброчесності. Аналізуючи запропоновані кейси, студенти визначали різні види академічних порушень: академічний плагіат, самоплагіат, списування, контрактне виконання завдань, непередбачуване співробітництво, фабрикація, фальсифікація, саботаж, хабарництво, конфлікт інтересів.

У ході обговорення всі учасники дійшли висновку, що зацікавленість студентів у своїх власних знаннях, рівноправність взаємодії між викладачами і студентами, взаємоповага до праці інших мотивує до навчання і продуктивної творчої діяльності, а отже, є запорукою високих результатів навчання та успіху у майбутньому.

Гарант ОПП «Середня освіта (Інформатика)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти,
к.п.н. Бугаєць Н.О.

Гарант ОПП «Комп’ютерні науки» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти,
к.ф.-м.н. Лисенко І.М.

Прочитано 547 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative