Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

З 05 по 31 жовтня 2020 р. у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя були організовані перші курси підвищення кваліфікації̈ для соціальних педагогів, соціальних працівників, науково-педагогічних працівників за спеціальністю 231 Соціальна робота. Над розробкою і реалізацією програми курсів працювала група викладачів кафедри: Лісовець О.В., Конончук А.І., Борисюк С.О., Новгородський Р.Г. та ін. Заняття проходили як в очному, так і дистанційному форматі і містили різні форми роботи: лекції, тренінги, презентації, квести, проєктування та ін. Усі слухачі успішно завершили навчання за програмою «Науково-практичні підходи до вирішення соціальних проблем сьогодення» (150 годин, 5 кредитів ЄКТС) та отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Інформація щодо виданих документів про підвищення кваліфікації знаходиться за лінком:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-universitetu/item/2762-123

Вітаємо наших перших випускників курсів і запрошуємо до подальшої співпраці!!!!

***

Протягом січня-лютого 2021 року ще 28 фахівців освітніх та соціальних закладів пройшли підвищення кваліфікації за програмами кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи. Великий попит мала програма «Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивної освіти», до якої долучилися працівники закладів середньої освіти: директори, заступники з навчально-виховної роботи, вчителі, соціальні педагоги. Опитування слухачів, проведене після завершення курсів, підтвердило важливість та актуальність запропонованих тем, високий рівень проведення занять.

На такому ж рівні пройшли і заняття за новою програмою «Виховна робота у сучасному закладі середньої освіти», які відбувалися дистанційно з використанням платформ Zoom та Moodle. Під час занять слухачі познайомились з інноваційним досвідом виховної роботи викладачів-практиків (доц. Сватенков О. В., який є керівником Програми відпочинку «Дитячий табір Зефір»; доц. Володченко Ж. М., яка є членкинею ГО «Молодь на роздоріжжі», що об’єднує соціальних педагогів, вчителів ЗСО та викладачів ЗВО в розробці та реалізації профілактичних соціальних програм для підлітків та молоді), почули компетентні відповіді на свої запитання, отримали нові корисні знання та мотивацію на подальше професійне зростання у сфері виховної роботи з учнями сучасного закладу середньої освіти.

Високу якість курсів підвищення кваліфікації засвідчили не лише позитивні відгуки слухачів, а й відмінні бали підсумкового тесту та професійні випускові творчі роботи.

Інформація щодо виданих документів про підвищення кваліфікації знаходиться за лінком:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-universitetu/item/2762-123

Вітаємо наших випускників курсів і запрошуємо до подальшої співпраці!!!!

***

У травні 2021 року географія наших слухачів розширилась до Херсонської області! За програмою «Науково-практичні підходи до вирішення соціальних проблем сьогодення» пройшли підвищення кваліфікації працівники Херсонського вищого професійного училища сервісу і дизайну. З ними працювали викладачі кафедри доц. Конончук А.І., доц. Новгородський Р.Г., доц. Борисюк С.О., розглянувши актуальні теми соціальної роботи, провівши підсумкове тестування, яке дало змогу слухачам курсів отримати свідоцтва про підвищення кваліфікації.
Інформація щодо виданих документів про підвищення кваліфікації знаходиться за лінком:
http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-universitetu/item/2762-123

Вітаємо наших випускників курсів і запрошуємо до подальшої співпраці!!!!

***

У вересні 2021 р. відразу 26 вчителів шкіл міста Ніжин та Ніжинського району пройшли підвищення кваліфікації за програмою «Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивної освіти» (30 год., 1 кредит ЄКТС, дистанційна форма навчання). Курси проводили Новгородський Р.Г., Качалова Т.В,, Борисюк С.О., Б’янка Г.Г.

Інформація щодо виданих документів про підвищення кваліфікації знаходиться за лінком:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-universitetu/item/2762-123

 

***

У листопаді-грудні 2021 р. відбувалося навчання слухачів за 5-кредитною програмою «Науково-практичні підходи до вирішення соціальних проблем сьогодення». Заняття проходили у дистанційному режимі на платформі Zoom, що дало змогу охопити фахівців соціальної роботи від Ніжина до Маріуполя.

Інформація щодо виданих документів про підвищення кваліфікації знаходиться за лінком:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-universitetu/item/2762-123

***

У лютому 2022 року відбулись перші курси підвищення кваліфікації для фахівців закладів позашкільної освіти за програмою «Інноваційні процеси у системному розвитку позашкільної освіти» (150 годин/5 кредитів). Заняття були організовані для працівників ніжинських закладів: Будинку дітей та юнацтва, Станції юних техніків. Зокрема, розглядалися питання організаційно-технологічних аспектів розвитку позашкільної освіти в Україні, інноваційних процесів та інноваційних педагогічних технологій в позашкільній освіті, особливостей впровадження інклюзії. Також слухачі виконали та успішно захистили випускову роботу у формі презентації інноваційної практики закладу позашкільної освіти.

Також у лютому 2022 року були проведені і 1-кредитні курси підвищення кваліфікації за програмою «Управління проєктами у соціальній сфері», які зібрали фахівців закладів соціальної роботи та закладів освіти з Чернігівської та Полтавської областей. Усі слухачі отримали сертифікати.

Інформація щодо виданих документів про підвищення кваліфікації знаходиться за лінком.

***

Протягом 30.05.2022 – 04.06.2022р. кафедрою були організовані і проведені курси підвищення кваліфікації одразу за 5 програмами:
  • «Виховна робота у сучасному закладі середньої освіти»;
  • «Науково-методична робота у забезпеченні процесів розвитку в позашкільній освіті»;
  • «Організація інклюзивного середовища у закладі освіти»;
  • «Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивної освіти»;
  • «Конструктивне спілкування у професійній сфері».
Майже 50 педагогічних працівників закладів освіти та фахівців соціальних закладів успішно завершили навчання та отримали сертифікати.
Інформація щодо виданих документів про підвищення кваліфікації знаходиться за лінком.
 
***

Осінь 2022 року стала періодом інтенсивного проведення курсів підвищення кваліфікації за різними програмами, а також науково-практичних заходів, які були підтверджені сертифікатами з годинами підвищення кваліфікації:

  • 23.09.2022 р. Круглий стіл «Актуальні питання позашкільної освіти в умовах війни» (3 год., 0,1 кредиту ЄКТС, очно-дистанційна форма); 30 учасників);
  • 26.09. – 01.10. 2022 р. «Протидія булінгу у закладі освіти» (30 год., 1 кредит ЄКТС, дистанційна форма навчання); 4 слухачі; викл. Новгородський Р.Г.
  • 26.09. – 01.10.2022 р. та 03.10. – 08.10.2022 р. «Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивної освіти» (30 год., 1 кредит ЄКТС, дистанційна форма навчання); 38 слухачів; викл. Новгородський Р.Г., Борисюк С.О., Б’янка Г.Г., Лісовець О.В.;
  • 10.10 – 05.11. 2022 р. р. за програмою «Науково-практичні підходи до вирішення соціальних проблем сьогодення» (150 год., 5 кредитів ЄКТС, дистанційна форма навчання); 3 слухачі; викл. Хлєбік С.Р., Конончук А.І., Сватенков О.В., Б’янка Г.Г.;
  • 17.10. – 22.10. 2022 р. за програмою «Базові технології соціальної роботи фахівця із соціальної роботи в територіальній громаді» (30 год., 1 кредит ЄКТС, дистанційна форма навчання); 21 слухач (соціальні працівники/робітники, ФСР ТЦСО м. Києва, в т. ч. 2 заст. директора, 4 завід. відділеннями, за запитом по роботі з людьми похилого віку, а також доц. кафедри соціології управління та соціальної роботи Харківського національного університету ім. Каразіна); викл. Хлєбік С.Р., Конончук А.І., Сватенков О.В.;
  • 10.11.2022 р. IV Міжнародна науково-практична конференція «Партнерська взаємодія у системі інститутів соціальної сфери» (6 год., 0,2 кредити ЄКТС, очно-дистанційна форма); 139 учасників).

 

***

Протягом січня-червня 2023 р. більше 40 слухачів курсів пройшли навчання різними програмами:

  • «Базові технології соціальної роботи фахівця із соціальної роботи в територіальній громаді» (лютий, 2023 р.);
  • «Протидія булінгу у закладі освіти» (березень, 2023 р.);
  • «Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивної освіти» (березень, 2023 р.);
  • «Науково-методична робота у забезпеченні процесів розвитку в позашкільній освіті» (березень, 2023 р.);
  • «Організація інклюзивного середовища у закладі освіти» (березень, 2023 р.);
  • «Виховна робота у сучасному закладі середньої освіти» ((березень, 2023 р.);
  • «Запобігання гендерному насильству та жорстокому поводженню з дітьми» (березень, 2023 р.);
  • «Конструктивне спілкування у професійній сфері» (квітень, 2023 р.);
  • «Науково-практичні підходи до вирішення соціальних проблем сьогодення» (червень, 2023 р.).

Також кафедра проводила науково-практичні заходи, які були підтверджені сертифікатами з годинами підвищення кваліфікації:

  • 21.03.2023 р. – науково-практичний семінар «Реагування недержавних організацій соціальної сфери на виклики воєнного часу (досвід Ніжинської громади)» (97 учасників).
Прочитано 974 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative