Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Дитинство – найпрекрасніша пора життя, спогади про яку повинні бути яскравими та радісними. Саме в цей період відбувається становлення особистості, розвиток її світогляду, здібностей та уподобань, формується відсутність чи наявність певних проблем у дорослому віці та здатність самостійно їх розв'язувати. І все це переважно залежить від близького оточення дитини, від того, наскільки любимою, потрібною та захищеною почувається вона у своїй сім’ї.

Тому Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді приділяє першочергову увагу вирішенню проблем саме сімей із дітьми, допомагаючи батькам створити всі належні умови для їх виховання  та всебічного розвитку.

Сприяючи задоволенню різних соціальних потреб ніжинських сімей найбільше уразливих категорій, центр займається також організацією змістовного дозвілля своїх клієнтів, влаштовуючи групові заходи здебільшого для дітей та членів їхніх родин. Адже коли, як не під час спільного відпочинку, доречніше будувати позитивні родинні взаємини та прищеплювати дітям і молоді потяг до здорового способу життя?

Черговим таким засобом впровадження традиції сімейного дозвілля для клієнтів НМЦСССДМ стала святкова розважальна програма до Міжнародного дня захисту дітей  - уже другий захід, підготовлений спільно з радою міської громадської організації батьків та дітей з особливими потребами на чолі із Сергієм Лиманом, яка щойно розпочала  свою діяльність.

У суботу, 4 червня, до пташиного щебету узлісся приміського зеленого масиву на Гуньках долучився гомін дітвори: тут, серед зелених шат на цілющому лісовому повітрі любителі саме такого, активного відпочинку  - діти  з батьками, соціальні  працівники, волонтери-аніматори - гуртом створили маленьке містечко розваг та гарного настрою. Ігри й конкурси провели студенти кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи НДУ ім. М. Гоголя та їхній викладач Тетяна Качалова. Усім бажаючими приділила увагу інструктор із лікувальної фізкультури, масажист та реабілітолог Наталія Безпала, надавши батькам рекомендації та продемонструвавши практичні вправи. 

І, навіть без шеф-кухаря, стараннями всіх зацікавлених – і дорослих, і дітвори - було приготовано пахучу лісову кашу, що варилась на вогнищі водночас аж у трьох казанах – на всю велику дружну компанію з понад п'ятидесяти чоловік! Удома така смакота не виходить. А ще вона вдалася такою, бо готувалась із натхненням, творчим підходом, добрим гумором і в хорошому товаристві, а також за активного сприяння постійних волонтерів центру - завідуючої бібліотекою-філіалом № 2 для дорослих Ніни Івасенко та бібліотекаря Ольги Гавриленко.

Учасники конкурсно-розважальної програми отримали безліч позитивних емоцій завдяки волонтерам, дітлахи – на додаток призи від центру соціальних служб, батьки – задоволення від спілкування, а організатори дійства – від того, що змогли подарувати дітям справжнє свято. Урешті всі добре відпочили, підзарядившись життєдайною енергією від матінки-природи.

Зручну доставку групи автобусом до лісу та у зворотному напрямку було здійснено на благодійних засадах – завдяки депутату міської ради Олександру Шалаю і ТОВ «Пассервіс», директор Валентина Корабель.

Прочитано 740 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative