Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

21 жовтня 2021 року науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя провели чергову II Міжнародну науково-практичну інтернет-конференцію «Початкова освіта: історія, проблеми, перспективи».

Учасники зібрання працювали за такими головними напрямами:

1. Педагогічна освіта в умовах Євроінтеграції.

2. Компетентнісний підхід в сучасній початковій школі.

3. Теоретико-методичні аспекти модернізації освітнього процесу в Новій

українській школі.

4. Організаційно-педагогічні умови актуалізації творчого професійного

потенціалу майбутніх учителів НУШ.

5. Педагогічний супровід розвитку дітей молодшого шкільного віку в умовах сучасного закладу освіти.

6. Діяльнісний підхід в Новій українській школі.

Конференція була проведена з метою ознайомлення з сучасними науковими досягненнями в педагогіці та методиках навчання початкової освіти, обговорення актуальних проблем НУШ та підготовки вчителя початкової школи, формування й розвиток низки професійних компетентностей у здобувачів освіти, викладачів, учителів, науковців тощо.

У роботі Міжнародної конференції, яка проводилася в режимі online,  взяли участь  близько 500 науковців, матеріали доповідей яких були надруковані у збірнику наукових тез. Географія участі у цьогорічній конференції була досить широкою: Барановичі, Хелм, Київ, Харків, Чернігів, Тернопіль, Ужгород, Кам'янець-Подільський, Мелітополь,  Полтава та ін.

Урочистий захід відкрили з вітальним словом ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, кандидат історичних наук, доцент, Заслужений працівник освіти Самойленко Олександр Григорович та  завідувачка кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доктор педагогічних наук, професор Турчин Тамара Миколаївна.

Тематика наукових доповідей учасників конференції була досить  різноманітною. Зокрема зацікавили своєю проблемністю  виступи викладачів з Польщі Галини Бейгер, доктора педагогіки, старшого викладача кафедри педагогіки Державної вищої професійної школи у м. Хелм з теми «Психічна криза у дітей шкільного віку та методи її подолання в системі освіти», доктора педагогіки Беати Кучарської, викладача Державної вищої професійної школи у м. Хелм з теми: «Візуальне мислення у дошкільній освіті» та ін.

Програма конференції передбачала не лише  наукові доповіді, дискусії, але й майстер-класи, які провели учителі Ніжинських закладів загальної середньої освіти:  Шафрай Тетяна Іванівна, учитель-методист Ніжинського НВК № 16 «Престиж», Відмінник освіти України, експерт з сертифікації вчителів з теми: «Розвиток математичних здібностей шляхом упровадження в роботу завдань з логічним навантаженням» та Дешко Ольга Олександрівна, учитель початкових класів, спеціаліст Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 15 з теми: «Лепбук - засіб для реалізації діяльнісного підходу до  навчання».

За результатами участі в Міжнародній науково-практичній Інтернет-конференції учителів, студентів, магістрів та науковців  її учасники отримали відповідні сертифікати.

 

Прочитано 254 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative