Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

15.11.2021р. дев`ята зустріч на тему «Гра як спосіб взаємодії педагога з дитиною» з навчальної дисципліни «Діяльнісний підхід в початковій школі» (викладач: доц. Т.В.Гордієнко) для студенток 3-го курсу спеціальності 013 Початкова освіта була проведена спільно з регіональною тренеркою освітніх ініціатив The Lego Foundation, експерткою галузі, нашою наставницею Оксаною Василівною Левандовською .

Пані Оксана активізувала пізнавальну активність студенток за допомогою осінньої ментальної гімнастики та пояснила, що дидактична гра в НУШ постає не у традиційному розумінні як розвага, або п’ятихвилинка на початку уроку чи фізкультхвилинка, а як спосіб взаємодії педагога з дитиною, як спосіб подачі інформації вчителем і спосіб пошуку інформації дитиною, як стиль мислення та поведінки педагога, як спосіб навчання і взаємодії з іншими.

Студентки опрацювали методичний посібник «Шість цеглинок в освітньому просторі школи» та повправлялись у проведенні тренінгових ігор. Через дистанційний формат навчання такий інструмент діяльнісного навчання як цеглинки Lego був доступний не всім, тому студентки змогли переконатись, що шість цеглинок легко можна замінити іншими інструментами і адаптувати під них вправи з посібника.

Також в портфоліо поклали значний запас цікавих лічилок, адже впевнились, що за допомогою них можна організовувати ігри і навчальну діяльність, тренувати пам`ять та уникати конфліктних ситуацій серед учнів.

Тренерка пояснила, що діяльнісний підхід є головним інструментом для реалізації інтегрованого навчання в НУШ, коли освіта розглядається через призму цілісної картини, а не ділиться на окремі предмети, а такий інструмент як «китайські палички» допоміг студенткам інтегрувати всі освітні галузі початкової школи.

Студентки порефлексували на тему зрозумілих і незрозумілих моментів з теми заняття та над особистісною готовністю застосовувати інструменти діяльнісного навчання для реалізації інтеграції під час проходження практики в майбутньому.

Щиро дякуємо пані Оксані за спільне заняття, досвід і наставництво!

Прочитано 293 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative