Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

9.02.2021 р. Спільні пари з викладачами з інших кафедр нашого у

ніверситету дозволяють більш якісно провести заняття, якщо потрібно прослідкувати наступність у вивченні тієї чи іншої теми. Так спільна пара в межах навчальної дисципліни "Основи природознавства в початковій школі"  (викладач – доцент кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджметну Білоусова Н.В.) з канд.пед.наук, ст. викл. кафедри дошкільної освіти Бобро Л.В. дозволила порівняти обсяг і зміст матеріалу про Сонячну систему, який дається дошкільникам і з'ясувати, чим же він ускладнюється для молодших школярів.

22.03.2021 р.  на занятті з навчальної дисципліни «Методика навчання мовно-літературної освітньої галузі в початковій школі: Дитяча література з методикою» з теми  "Українська дитяча література кінця ХІХ–  ХХ ст. " була присутня  канд. пед. наук, доцент кафедри іноземної філології та перекладу Київського Національного торговельно-економічного університету Тонконог І.В. Разом з викладачем Киричок І.І. було проведено семінарське заняття. Студенти обговорювали такі  питання:

  1. І етап розвитку нової дитячої літератури ХХ ст. (початок ХХ ст.). Основні представники цього періоду: Л.Глібов, Я.Щоголів, Олена Пчілка, Ю.Федькович, І.Франко, Віра Лебедова, Є.Ярошинська.
  2. ІІ етап розвитку нової дитячої літератури ХХ ст. (10-20-ті рр. ХХ ст. та його головні постаті: Марійка Підгірянка, І.Блажкевич Антін Лотоцький, Олександр Олесь, Юрій Буряк, С.Васильченко. Розвиток жанру літературної казки (І.Липа, Грицько Григоренко).
  3. ІІІ етап розвитку нової української дитячої авторської літератури: 30-ті рр. на Східній Україні (40-ві рр. на Західній Україні) – 50-ті рр. ХХ ст.   Стан літературної казки Н.Забіли, О.Іваненко,  М.Стельмаха.
  4. ІV етап – модерна література та її представники: М. Підгірянка, О.Олесь, П.Тичина, В.Поліщук, А.Малишко, М.Вінграновський, І.Калинець, М.Воробйов, Д.Чередниченко, М.Стеблина, Л.Шиян, В.Близнець, І.Світличний, В.Симоненко та ін.
  5. Творчість Л.Костенко, В.Нестайка.

Також було окреслено перспективи подальшої співпраці.  Студенти презентували підготовлені анотовані списки творів Л.Костенко, В.Нестайка для позакласного читання за темами та класами. При цьому  пояснювали свій вибір, аналізували за схемою  вірші Л.Костенко.

24.03.2021 р. року доцентом кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту Бобро Артуром Анатолійовичом разом зі студентами 4 курсу спеціальності "Початкова освіта" в рамках дисципліни "Актуальні проблеми організації НУШ" було проведено спільне заняття з доцентом кафедри дошкільної освіти Аніщук Антоніною Миколаївною з теми " Організація освітнього середовища у НУШ". Обговорювали особливості і проблеми наступності у формуванні освітнього середовища закладу дошкільної освіти та сучасної початкової школи.

31 березня 2021року відбулась спільна пара в рамках партнерської взаємодії з навчальної дисципліни  "Методика виховної роботи в групі продовженого дня(ГПД)" для студентів 2 курсу спеціальності 013 Початкова освіта (викладач- стар.викладач Дубровський В.Л.), на яку запросили вихователя ГПД 1-го класу гімназії № 2 м.Ніжина Загороднюк Владиславу. У форматі Zoom конференції присутні піднімали питання з проблем теорії і практики роботи вихователя групи продовженого дня, обговорювали проблемні ситуації.

Прочитано 600 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative