ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій

Директорат

Кафедра біології

Кафедра географії, туризму та спорту

Кафедра хімії та фармації

Кафедра інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук

Музеї ННІ

Спеціальності для вступу

Навчальне середовище УНІКОМ

Новини ННІ

Матеріали конференцій

Науковий журнал «Наукові записки. Біологічні науки» / Scientific journal «Research notes. Biology research»

10-11 лютого 2022 р. на базі факультету природничо-географічних і точних наук Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбулася Друга Всеукраїнська науково-практична конференція «Українське Полісся: проблеми та тренди сучасного розвитку». Зважаючи на невизначеність ситуації з COVID-19, вона пройшла в режимі онлайн на основі платформи Zoom.

На початку роботи конференції її учасників привітав заступник голови оргкомітету доктор географічних наук, професор кафедри географії, туризму та спорту  Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Микола Олександрович Барановський.

У пленарному засіданні з цікавими доповідями виступили:

  1. Барановський М.О.: «Внутрішньорегіональні відмінності Українського Полісся: підходи до визначення, типи районів» (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя).
  2. Шовкун Т.М.: «Злоякісні новоутворення в Україні: географічний аналіз» (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя).
  3. Барановська О.В.: «Геоекологічний аналіз території Поліського економічного району»  (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя).
  4. Орещенко А.В.: «Проєкт «Система моніторингу лісових пожеж»: як це зроблено? – технології та компетенції» (Український гідрометеорологічний інститут ДСНС і НАН України).
  5. Клок С.В.: «Українське Полісся як індикатор сучасних кліматичних змін» (Український гідрометеорологічний інститут ДСНС і НАН України).
  6. Глушко Д.О.: «Трансформація аграрного сектора у регіонах Українського Полісся» (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя).
  7. Федорець Р.Д. Визначення рівня соціально-економічного розвитку середніх міст за методом Паретто (на прикладі областей Українського Полісся) (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя).

Після пленарного засідання робота конференції продовжилася у кількох секціях: 1) природничо-географічні дослідження Українського Полісся; 2) вплив змін клімату на природу, економіку та життєдіяльність населення в Українському Поліссі; 3) соціально-економічний розвиток регіонів Українського Полісся; 4) екологічні та медико-географічні проблеми у регіонах Українського Полісся; 5) туристично-рекреаційна діяльність в Українському Поліссі.

На конференцію було подано 57 матеріалів доповідей від науковців і практиків із 16 освітніх, наукових і природоохоронних установ різних регіонів України.

Конференція проведена на високому науковому рівні у творчій і доброзичливій атмосфері.

Прочитано 503 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative