ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій

Директорат

Кафедра біології

Кафедра географії, туризму та спорту

Кафедра хімії та фармації

Кафедра інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук

Музеї ННІ

Спеціальності для вступу

Навчальне середовище УНІКОМ

Новини ННІ

Матеріали конференцій

Науковий журнал «Наукові записки. Біологічні науки» / Scientific journal «Research notes. Biology research»

На базі кафедри хімії та фармації відбулося обговорення ОПП «ФАРМАЦІЯ, ПРОМИСЛОВА ФАРМАЦІЯ» другого (магістерського) рівня вищої освіти. В обговорення прийняли участь викладачі кафедри, стейкхолдери та здобувачі освіти. Зміни до освітньої програми пов’язані із змінами до національного класифікатора ДК 003:2010.

Гарант освітньої програми, доктор фармацевтичних наук, професор Федченкова Ю.А., згідно частини п'ятої статті 259 Господарського кодексу України, затверджено зміну № 10 до національного класифікатора ДК 003:2010 "Класифікатор професій", затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.07.2010 № 327 "Про затвердження, внесення зміни та скасування нормативних документів". Згідно якого, у розділі 5 «Класифікації професій» відповідно до директиви змінено:

Директива

Є / має бути

Код КП

Назва класифікаційного угруповання

З

Є

2224.2

Провізори

має бути

2224.2

Фармацевти

 Окрема увага була приділена питанню, щодо реалізації шляхів формування компетентностей наведених в ОПП.

Так, розробник ОПП, Козирєв Валерій Валерійович – директор мультибрендової мережі «Аптека нашого міста», – сконцентрував увагу присутніх на необхідності практичного спрямування змісту дисциплін, які дозволять набути фахівцями практичних вмінь та навичок з першої медичної допомоги хворим, що є особливо важливим у функціонуванні аптечного закладу, психології спілкування з пацієнтами та міжособистісного спілкування. Стейкхолдером було відмічено, що кваліфікація сучасного фармацевта обумовлена однією з таких важливих складових, як фармацевтична опіка, що особливо важливо при динамічному ринку фармацевтичних препаратів.

До обговорення активно долучилася здобувачка вищої освіти спеціальності 226 Фармація, промислова фармація освітньої програми Фармація, промислова фармація Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Обідейко Юлія. Вона відмітила, що освітня програма дозволяє сформувати наведені в ній компетентності. Окремої уваги заслуговують шляхи реалізації. Висловлюючи власну думку та думку студентів, відмітила, що формування компетентностей здійснюється більш ефективно під час саме спілкування з викладачем у формі катехізичної бесіди, що дозволяє розширювати світогляд та розуміння цілісності проблеми. Використання тестування є ефективним лише для констатування рівня сформованості компетентностей.

Підсумовуючи висловлені побажання, гарант освітньої програми доктор фармацевтичних наук, професор Федченкова Юлія Анатоліївна, подякувала стейкхолдерам та здобувачам за висловлені пропозиції та закликала викладачів реалізувати їх у процесі навчання та відобразити у змісті робочих програм.

Прочитано 286 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative