ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій

Директорат

Кафедра біології

Кафедра географії, туризму та спорту

Кафедра хімії та фармації

Кафедра інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук

Музеї ННІ

Спеціальності для вступу

Навчальне середовище УНІКОМ

Новини ННІ

Матеріали конференцій

Науковий журнал «Наукові записки. Біологічні науки» / Scientific journal «Research notes. Biology research»

21 жовтня 2021 року для здобувачів освітньо-професійної програми «Географія» зі спеціальності 106 Географія другого курсу першого (бакалаврського) рівня у межах освітнього компоненту «Географія ґрунтів з основами ґрунтознавства» було проведено бінарну лекцію доцентом кафедри географії, туризму та спорту Шовкун Тетяною Миколаївною  та головним спеціалістом відділу земельних відносин «Управління комунального майна та земельних відносин» Ніжинської міської ради Чернігівської області Олійник Іриною Володимирівною на тему «Ґрунти суббореального поясу».

Тетяна Миколаївна є фахівцем фізико-географом, закінчила Київський державний університет імені Т.Г. Шевченка, кандидат географічних наук. Ірина Володимирівна закінчила Відокремлений Підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут» і протягом останніх п’яти років працює на вище зазначеній посаді.

Під час заняття, проведеного фахівцями, здобувачі другого курсу освітньо-професійної програми «Географія» – Сніжана Мазило, Максим Жила, Валентин Перевера та викладачі кафедри географії, туризму та спорту НДУ ім. Миколи Гоголя – старший викладач О.А. Бездухов, доц. О.В. Барановська обговорювали умови формування та генетичні особливості ґрунтів вологої лісової області, лісостепу, степу та суббореальних пустель. Ірина Володимирівна Олійник наголосила на важливості раціонального використання та охорони ґрунтів суббореалоьного поясу. 

Оскільки орієнтація ОПП «Географія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що реалізується в НДУ імені Миколи Гоголя спрямована на набуття комплексу компетентностей, які забезпечують успіх практичної діяльності здобувачів, проведення спільної інформаційно насиченої лекції фахівцями кафедри географії, туризму та спорту і «Управління комунального майна та земельних відносин» Ніжинської міської ради Чернігівської області є чинником, що сприяє формуванню таких компетентностей:

► знання  та  розуміння  предметної  області  та  розуміння професійної діяльності;

► навички міжособистісної взаємодії;

► здатність аналізувати, синтезувати, оцінювати, інтерпретувати інформацію для виявлення проблем і пошуку оптимальних шляхів їхнього вирішення у життєвих ситуаціях та у професійній діяльності.

Щиро дякуємо Тетяні Миколаївні та Ірині Володимирівні за цікаву лекцію та змістовну бесіду зі студентами та викладачами і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю між кафедрою географії туризму та спорту і «Управлінням комунального майна та земельних відносин» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

 

Гарант ОПП «Географія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти,

к.г.н., доц. Філоненко Ю.М..

Завідувач кафедри географії, туризму та спорту

к.г.н., доц. Остапчук В.В..

Прочитано 295 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative