Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

На кафедрі працює з 2003 року.

Посада - доцент 2005 р.).

Науковий ступінь - кандидат педагогічних наук (2005 р.)

Вчене звання - доцент (2007 р.).

Освітнє і наукове зростання. Вищу освіту здобула у 1981 р., закінчивши Ніжинський державний педагогічний інститут імені М.В.Гоголя за спеціальністю "Російська мова та література", отримала кваліфікацію викладача російської мови та літератури. Другу вищу освіту здобула у 1990 р., закінчивши Київський державний інститут культури за спеціальністю «Культурно-освітня робота»; отримала кваліфікацію «Культурно-освітній працівник, диригент академічного хорового колективу». У 2005 р. захистила кандидатську дисертацію на тему “Проблеми організації клубної роботи з учнівською молоддю в педагогічній теорії й практиці України (1917-1931 рр.)” за спеціальністю 13.00.01 – загальна педагогіка та історія педагогіки (диплом кандидата педагогічних наук - 2005 р.).

Професійне зростання. Із 2003 р. працює у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя на посадах асистента (2003-2005 рр.), доцента (з 2005 р.) кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи.

Професійні відзнаки:

Всеукраїнські - Грамота Міністерства освіти і науки «За високий організаційний і методичний рівень підготовки та проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з соціальної роботи (2017 р.).

Університетські – Грамоти і Подяки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (2016 р., 2017 р., 2020 р.).

Наукові інтереси, публікації. Основний напрямок наукових пошуків – сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні. У своєму науковому доробку має більше 90 публікацій, серед яких наукові статті у фахових, зарубіжних виданнях, навчально-методичні посібники, методичні рекомендації та ін.

Навчальна і методична робота. Розробила та викладала навчальні дисципліни: "Соціальна педагогіка", "Методика робота в соціально-педагогічних закладах у літній період", "Соціально-педагогічна робота у сфері дозвілля", "Клубна робота з учнівською молоддю", "Соціально-педагогічна робота з обдарованими дітьми"."Соціальна робота на підприємстві", "Соціально-педагогічна профілактика насилля в сім’ї", "Управління  інноваційними процесами в соціальному закладі", "Основи сценарної роботи", «Організаційно-масова робота у закладах позашкільної освіти» та ін., керує курсовими, кваліфікаційними дослідженнями здобувачів вищої освіти. Під керівництвом було успішно захищено 30 кваліфікаційних (дипломних, магістерських) робіт; підготовлені та опубліковані 40 студентських наукових праць. Підготувала призера (ІІІ місце) ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Соціальна педагогіка», 21-24 квітня 2015р., Запоріжжя.

Громадська і виховна робота. Останіна Н.С. є дійсним членом-академіком Міжнародної Академії культури безпеки, екології та здоров’я. Членкиня редакційної ради Всеукраїнського науково-методичного журналу «Основи здоров’я та фізичної культури» ; членкиня Європейської асоціації безпеки життєдіяльності. Членкиня журі ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади (Київ, КНУ імені Тараса Шевченка, 5-7 квітня 2017 р.). Керівниця проблемної студентської наукової групи «НАТоС»

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative