Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Турчин Т.М. Організація самостійної роботи здобувачів вищої освіти: методичні рекомендації для викладачів та студентів факультету психології та соціальної роботи спеціальності 013 Початкова освіта / укл. Т.М. Турчин, Л.О. Дубровська. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2021. 49 с.

Методичні організації щодо організації самостійної роботи здобувачів вищої освіти передбачені для студентів факультету психології та соціальної роботи спеціальності 013 Педагогічна освіта.

Самостійна робота – це важлива форма, яка покликана доповнити, узагальнити й систематизувати лекційний матеріал, розвинути навички роботи з методичними матеріалами та науковими першоджерелами, стимулювати пізнавальну активність і творчий пошук студентів.

 

Турчин Т.М. Методологія та організація наукових досліджень у початковій освіті: навч.-метод. посіб. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2018. 134 с.

Навчально – методичний посібник присвячений науковій розробці і обґрунтуванню методологічних засад науково – дослідної діяльності магістрантів, надані конкретні рекомендації щодо застосування в практичній діяльності набутих теоретико – методологічних знань. Розглянуто роль науки і наукових досліджень у сучасному світі, питання технології виконання наукового дослідження магістрантами, докладно охарактеризовані окремі види кваліфікаційних робіт магістрантів (курсові, магістерські роботи), а також вимоги й основні правила їх написання та захисту.

Для студентів, магістрантів вищих навчальних закладів та всіх, хто цікавиться основами методології наукових досліджень у початковій школі.

 

Турчин Т.М. Основи організації науково-інноваційної діяльності та проектний менеджмент: методичні рекомендації до навчальної дисципліни для аспірантів другого року навчання спеціальності 011 Освітні педагогічні науки. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2020. 48 с.

Методичні рекомендації з навчальної дисципліни “Основи організації науково – інноваційної діяльності та проектний менеджмент : передбачені для аспірантів другого року навчання спеціальності 011 Освітні педагогічні науки і містять навчальний комплекс: загальну інформацію навчальної дисципліни, тематику лекцій, семінарських занять, методичні рекомендації до самостійної роботи, завдання для індивідуальної навчально – дослідної роботи, тематика творчих проектів, питання, винесені на модульний контроль, питання до екзамену, завдання для контрольних робіт, критерії оцінювання. 

 

 

 Навчально-методичний посібник створено відповідно до програми норма­тивної дисципліни Методика навчання освітньої галузі «Мистецтво».

Навчально-методичний посібник присвячений науковій розробці і обґрунтуванню методологічних засад, педагогічних принципів, умов, методів вивчення мистецьких дисци­плін. Висвітлюються закономірності викладання мистецьких дисциплін у ЗВО. Звертання не до однієї, а до циклу мистецьких дисциплін свідчить про певне узагальнення, передбачає виокремлення і вивчення того принципово спільного, що притаманне їм усім.

Порівняно із окремими методиками викладання (музичних, хореографічних, теат­раль­них, образотворчих дисциплін тощо) і їх розгалуженнями по навчальних дисци­плінах («Постановка голосу», «Композиція», «Народний танець», «Виразне читання»), де спосте­рігається перевага практичного, запропонований підхід передбачає ширші теоретико-практичні узагальнення і висновки.

У запропонованому виданні викладено основний зміст дисципліни, зазначено про­фе­сійні компетенції, якими повинен оволодіти студент; запропоновано контрольні, практичні, лабораторні, індивідуально-дослідні завдання, а також завдання для самостійної роботи студента, виконання яких сприятиме глибшому засвоєнню навчального матеріалу. З метою контролю та самоконтролю набутих знань подано тестові завдання, які перед­ба­чають індивідуальну й підсумкову форми перевірки навчальних досягнень студентів.

Посібник адресовано викладачам та студентам середніх і вищих педагогічних навчальних закладів напряму підготовки 013 «Початкова освіта». Він може бути вико­рис­таний учителями предметів художньо – естетичного циклу ЗЗСО, методистами. 

 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative