Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

 

Шевчук М.О. Декоративно-ужиткове мистецтво у трудовому навчанні в початковій школі: навч. посіб. Ніжин: НДУ ім.. М. Гоголя, 2017. 151 с.

У посібнику розкрито історичні аспекти та педагогічна цінність декоративно-ужиткового мистецтва України, подано історію виникнення, класифікації та властивості паперу, охарактеризовано основні техніки з використанням паперу, якими можуть оволодіти учні молодшого шкільного віку.

Посібник створено на допомогу студентам, які навчаються за спеціальністю «Початкова освіта» і готуються працювати з молодшими школярами.

Шевчук М.О. Технології в початкових класах загальноосвітньої школи: навчальний посібник. Ніжин: НДУ ім.. М. Гоголя, 2019. 319 с.

У посібнику розкрито психолого-педагогічні основи трудового виховання в системі всебічного гармонійного розвитку особистості учня молодшого шкільного віку, розглянуто сутність компетентнісного підходу в технологічній освіті молодших школярів; подано нормативно-правову базу та зміст технологічної галузі в початковій школі, визначено історичні аспекти та педагогічну цінність декоративно-ужиткового мистецтва України у формуванні технологічної компетентності учнів початкових класів загальноосвітньої школи; охарактеризовано особливості організації праці на уроках трудового навчання та в позакласній роботі вчителем початкової школи, представлено техніки, які використовуються у трудовому навчання в початковій школі.

Посібник створено на допомогу студентам, які навчаються за спеціальністю «Початкова освіта» і готуються працювати з учнями молодшого шкільного віку та вчителям початкової школи.

Шевчук М.О. Методика навчання інформатичної освітньої галузі в початковій школі: навч. посіб. Ніжин: НДУ ім.. М. Гоголя, 2021. 117 с.

У матеріалах посібника висвітлюється роль інформаційних технологій в сучасному житті, значення входження освіти в інформаційно-технологічний простір, наголошується на використанні нових інформаційних технологій в освітньому процесі, на місці комп’ютера в навчанні та дозвіллі молодшого школяра, розкривається компетентнісний потенціал інформатичної освітньої галузі в початковій школі, законодавчо-нормативна база навчання інформатики, акцентується увага на особливостях організації та проведення уроку інформатики в початкових класах загальноосвітньої школи, розглядаються умови навчання інформатики та правила поведінки в комп’ютерному класі.

Посібник створено на допомогу студентам, які навчаються за спеціальністю «Початкова освіта» і готуються працювати з учнями молодшого шкільного віку та вчителям початкової школи.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative