Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

 

Методика навчання освітньої галузі «Суспільствознавство» в початковій школі: навч.-метод. посіб. Укладач Т.В. Гордієнко. Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2017. 187 с.

У посібнику розкрито науково-теоретичні засади, форми, методи, засоби та технології навчання освітньої галузі «Суспільствознавство» в початковій школі. Зміст та структура посібника дозволяють забезпечити як аудиторну, так і самостійну роботу студентів. Рекомендовано для студентів спеціальності «Початкова освіта».

Основи педагогічної діагностики в початковій школі: навч.-метод. посіб.  Укладач Т.В. Гордієнко. Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2020. С.91

У посібнику розкрито науково-теоретичні засади, форми, методи, та засоби діагностичної діяльності вчителя початкової школи. Зміст та структура посібника дозволяють забезпечити як аудиторну, так і самостійну роботу студентів. Рекомендовано для студентів спеціальності «Початкова освіта» та для вчителів початкової школи.

Основи педагогіки: нвчально-методичний посібник для студентів І курсу факультету психології та соціальної роботи спеціальності 013 Початкова освіта. Укл. Т.В.Гордієнко. Ніжин : НДУ ім. М.Гоголя, 2021. 115 с.

Даний посібник містить навчально-методичний матеріал з навчальної дисципліни «Основи педагогіки», котрий супроводжується відповідними формами, методами, засобами, тренінгами. Посібник дозволить створити у майбутніх вчителів комплексне уявлення про процес оновлення початкової освіти в контексті Нової Української школи і сформувати здатності до вдосконалення практики в умовах викликів сьогодення. Адресовано студентам-першокурсникам – майбутнім вчителям початкової школи.

Гордієнко Т.В. Каліграфія: навчально-методичний посібник. Ніжин: НДУ ім.М.Гоголя, 2015. 116 с.

Даний посібник містить навчально-методичний матеріал з навчальної дисципліни «Каліграфія», котрий супроводжується відповідними формами, методами, засобами. Посібник знайомить з підходами до організації навчання письму молодших школярів як у минулому, так і на сучасному етапі, що дозволить зробити уроки цікавими, різноманітними і ефективними. Адресовано студентам-майбутнім вчителям початкової школи та практикуючим вчителям молодшої школи.

Початкова школа та студент-практикант: навч.-метод. посіб. /   укл. Є.І.Коваленко Л.О. Дубровська, Н.В.Білоусова, Т.В.Гордієнко, В.Л. Дубровський, О.С. Філоненко – Ніжин : НДУ ім. М.Гоголя, 2016. 171 с.

У посібнику висвітлено мету, завдання, зміст і особливості організації та проведення педагогічної практики. Визначено перелік знань, практичних умінь і навичок студентів. Висунуто основні вимоги до контролю і оцінювання видів діяльності на педагогічній практиці, до оформлення звітної документації студентів. Розкрито зміст, форми, методи навчальної та виховної роботи у початковій школі, співпраця школи і сім’ї, проведення педагогічного дослідження тощо. Подано практичний матеріал, який можна використати у навчально-виховній роботі як студентам-практикантам, так  і вчителям, вихователям початкової школи.

Інноваційні методики освітньо-виховної роботи початкових шкіл з інклюзивним навчанням: методичні рекомендації. Укладач: Т.В.Гордієнко. Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2018. 58 с.

Зміст та структура методичних рекомендацій дозволяють забезпечити як аудиторну, так і самостійну роботу магістрантів денної та заочної форм навчання з навчальної дисципліни «Інноваційні методики освітньо-виховної роботи початкових шкіл з інклюзивним навчанням». Рекомендовано для магістрантів спеціальності «Початкова освіта».

Методичні рекомендації до написання курсових робіт з педагогіки для студентів ІІІ курсу факультету психології та соціальної роботи спеціальності  013 Педагогічна освіта Укладачі: Л.О.Дубровська, Т.В.Гордієнко. Ніжин : НДУ ім. М.Гоголя, видання – 2-ге, перер. та доп.,  2021. 52 с.

Методичні рекомендації розроблено для студентів III курсу напрямку підготовки «Початкова освіта» з метою надання їм допомоги у виконанні курсових робіт. Рекомендації покликані сформувати у студентів навички самостійної пошукової і науково-дослідної роботи.

Плани семінарських і лабораторних занять з педагогіки для студентів III курсу денної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр». Укладачі. : Н.В.Білоусова, Т.В.Гордієнко, Н.М.Демченко .  Ніжин : НДУ ім.. М. Гоголя, 2018. 23с.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative