Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

 

Основи природознавства в початковій школі : навч.-метод. посіб. / авт. – укл. Н.В.Білоусова. Ніжин : НДУ ім. М.Гоголя, 2018.  270 с.

У навчально-методичному посібнику визначено перелік знань, практичних умінь і навичок студентів. Висвітлено зміст курсу. Подано практичний матеріал, який можна використати у навчально-виховній роботі як студентам так  і вчителям початкової школи.

Методичні матеріали  адресовані  студентам  спеціальності 013Початкова освіта, педагогам-практикам, вчителям і методистам початкової ланки освіти.

 

Інноваційний педагогічний інструментарій: навчально-метод. посіб. / укл. Білоусова Н.В. Ніжин : НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019. 295 с.

У навчально-методичному посібнику подано сучасний інноваційний практичний матеріал, який можна використовувати під час навчання учнів вчителям початкової школи та під час навчання й практики студентам.

Методичні матеріали  адресовані  вчителям, методистам початкової ланки освіти, педагогам-практикам, студентам  педагогічних спеціальностей під час проходження практики.

 

Білоусова Н.В. Методика навчання природничої освітньої галузі в початковій школі: методичні рекомендації до практичних і лабораторних занять для бакалаврів спеціальності 013 Початкова освіта. Ніжин: НДУ ім.М.Гоголя, 2021. 70 с.

У методичній розробці подано матеріал, який можна використовувати під час підготовки до занять студентам спеціальності 013 Початкова освіта з природничої освітньої галузі.

Передовий педагогічний досвід в сучасній початковій школі. навч.-метод. посіб. / укл. Н.В.Білоусова.  Ніжин : НДУ ім.М.Гоголя, 2017. 73 с.

У навчально-методичному посібнику визначено перелік знань, практичних умінь і навичок студентів. Висвітлено зміст, форми, метоли навчальної роботи педагогів-новаторів. Подано практичний матеріал, який можна використати у навчально-виховній роботі, як студентам-практикантам, так і вчителям, вихователям  ЗЗСО.

Як удосконалювати себе: навч.-метод.посіб. для студентів-практикантів укл. Н.Білоусова, Є.Коваленко.Ніжин : НДУ ім.М.Гоголя, 2013. 151 с.

У посібнику розміщено матеріал, який знадобиться студентам під час педагогічної практики в ЗЗСО та позашкільних закладах освіти, у процесі підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації педагогічних працівників під час вивчення дисциплін психолого-педагогічного змісту.

Самовдосконалення молодших підлітків: монографія / Н.В.Білоусова, Є.І.Коваленко.   Ніжин : НДУ ім.М.Гоголя, 2016. 199 с.

У монографії розкрито сутність потреби у самовдосконаленні у молодших підлітків, проаналізовано особливості її формування у позаурочній виховній діяльності, представлено результати емпіричного дослідження.

Книга розрахована на широке коло читачів – вчителів і вихователів, студентів і викладачів педагогічних вишів, науковців у сфері теорії та методики виховання.

Завдання та методичні рекомендації з організації та проведення пропедевтичної практики для студентів ІІ курсу: педагогічний блок / Н.Білоусова, Т.Гордієнко. Ніжин : НДУ НДУ ім.М.Гоголя, 2017. 28 с.

Авторами представлено зміст і структуру  програми навчальної дисципліни для студентів ІІ курсу всіх факультетів.

Завдання та методичні рекомендації розроблено на допомогу студентам і керівникам-методистам для успішного планування, організації, проведення та підведення підсумків практики.

Плани семінарських і лабораторних занять з педагогіки для студентів ІІІ курсу денної форми навчання / Автори : Н.Білоусова та ін.; за заг. ред. Є.Коваленко, Н.Білоусової.  Ніжин : НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018.  71 с.

У методичних рекомендаціях подано матеріал, який можна використовувати під час підготовки до занять студентам педагогічних спеціальностей.

Викладання фахових методик у вищій педагогічній школі : метод. реком. для магістрантів спеціальності «Початкова освіта» / авт.-укл. Н.Білоусова.  Ніжин : НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018.  58 с.

У методичних рекомендаціях подано матеріал, який можна використовувати під час підготовки до занять магістрантам спеціальності 013 Початкова освіта.

Миколаєнко В.В., Білоусова Н.В. Створення електроннних підручників засобами WEB-ресурсів.: навч.-мет.посіб. Ніжин: НДУ ім.М.Гоголя, 2020. 54 с.

У навчально-методичному посібнику подано теоретичний і практичний матеріал зі створення електронних підручників засобами web-сервісів.

Матеріали посібника можуть бути використані студентами та викладачами ЗВО; учителями-практиками та учнями старших класів під час вивчення інформатики в ЗЗССО; учителями-предметниками, які бажають оволодіти основами створення е-підручників; на курсах підвищення кваліфікації вчителів тощо.

Початкова школа та студент-практикант: навч.-метод. посіб. з організації педагогічної практики студентів ІV курсу факультету психології та соціальної роботи спеціальності: 6.010102 Початкова освіта / укл. Є.І.Коваленко, Л.О.Дубровська, Н.В.Білоусова та ін. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2016. 150 с.

У посібнику розкрито особливості проведення виробничої (педагогічної) практики студентів спеціальності 013Початкова освіта. Подано практичний матеріал, який можна використовувати у навчально-виховній роботі  студентам-практикантам,  вчителям початкових класів.

 

Курсова робота – навчально-наукове дослідження: навч.посіб. (для студентів студентів ІV курсунапряму підготовки: 6.010102 Початкова освіта) / Л.О.Дубровська, Н.В.Білоусова, Т.В.Гордієнко, В.Л.Дубровський та ін.; за заг. ред.. : Л.Дубровської. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2016. 63с.

У навчальному посібнику представлено загальні положення щодо написання курсової роботи, визначено основні вимоги до змісту, правила оформлення, критерії оцінювання курсової роботи.

У навчально-методичному посібнику подано матеріал про організацію фізкультурної освітньої галузі в початковій школі, який можна використовувати під час підготовки до занять студентам спеціальності 013 Початкова освіта, а також учителям ЗЗСО, методистам.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative