ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій

Директорат

Кафедра біології

Кафедра географії, туризму та спорту

Кафедра хімії та фармації

Кафедра інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук

Музеї ННІ

Спеціальності для вступу

Навчальне середовище УНІКОМ

Новини ННІ

Матеріали конференцій

Науковий журнал «Наукові записки. Біологічні науки» / Scientific journal «Research notes. Biology research»

У березні-квітні кожного року в Ніжинському університеті імені Миколи Гоголя щорічно проводяться перші етапи Всеукраїнських студентських олімпіад і конкурсів наукових робіт. Не став виключенням і цей надскладний для нашої країни і нашого народу воєнний рік, адже одним із першочергових завдань вищої освіти лишається якісна підготовка здобувачів, які після завершення навчання будуть відбудовувати і розбудовувати нашу державу.

5 квітня 2024 року відбулось підведення підсумків конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Фармація. До роботи у складі журі конкурсу було запрошено директора ТОВ «ЛАКС» Валентина Андрійця, знаного професіонала-фармацевта, засновника програми «ЛАКС Science & Education», створеної для підтримки досліджень молодих науковців університету у галузі фармації та реалізації освітнього середовища за принципом «Навчання крізь дослідження». Аналіз представлених робіт засвідчив високий рівень наукових досліджень. Переможцем конкурсу став магістрант нашого університету Владислав Ніколаєнко з науковою роботою у галузі фармацевтичної хімії «Синтез фармацевтичних субстанцій на основі похідних 4-аміноантипірину». Роботу виконано під керівництвом Заслуженого винахідника України, доктора фармацевтичних наук, професора кафедри хімії та фармації НДУ імені Миколи Гоголя Анатолія Демченка.

Результати досліджень є підґрунтям для створення нових протизапальних і жарознижувальних лікарських препаратів, а також засобів для лікування серцево-судинних захворювань.

Голова журі, професор кафедри хімії та фармації, доктор фармацевтичних наук Юлія Федченкова відмітила, що синтез нових перспективних фармацевтичних субстанцій є актуальним завданням сучасної фармації. Вона подякувала Валентину Дмитровичу за роботу у складі журі та відзначила, що безпосередня співпраця зі стейкхолдерами створює атмосферу команди, яка об’єднана спільною метою – розвитком фармацевтичної галузі незалежної України. У ході зустрічі в дослідній лабораторії, Владислав Ніколаєнко представив останню розробку – високостабільний регенеруючий гель для шкіри, який запропонований як потенційний косметичний засіб.

Компанія «ЛАКС» прийняла рішення, щодо матеріального заохочення переможця, а її директор - Валентин Андрієць спільно з ректором університету Олександром Самойленко висловили намір щодо подальшої підтримки молодих науковців. Олександр Самойленко подякував Валентину Дмитровичу за тісну співпрацю з університетом, підтримку талановитої молоді та побажав йому подальших успіхів у розвитку його компанії, меценатській і волонтерській діяльності. Рухаємося разом до Перемоги!

Матеріали з сайту https://nizhyn.city/

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative