ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій

Директорат

Кафедра біології

Кафедра географії, туризму та спорту

Кафедра хімії та фармації

Кафедра інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук

Музеї ННІ

Спеціальності для вступу

Навчальне середовище УНІКОМ

Новини ННІ

Матеріали конференцій

Науковий журнал «Наукові записки. Біологічні науки» / Scientific journal «Research notes. Biology research»

13 жовтня 2021 року для здобувачів вищої освіти ІІ курсу першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Географія» зі спеціальності 106 Географія у межах освітнього компоненту «Основи фізичної географії» було проведено лекцію директором комунального закладу Ніжинської районної ради «Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» Красновидом Богданом Івановичем на тему «Роль та значення екологічних досліджень у сучасній фізичній географії України».

 

            Богдан Іванович закінчив Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя. Він є діючим депутатом (обраний 25 жовтня 2020 року)  Ніжинської районної ради. З 02 лютого 2021 року очолив комунальний заклад Ніжинської районної ради «Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський». За час своєї роботи створив програму розвитку та опис заходів парку. Налагодив тісну співпрацю з Державним підприємством «Ніжинське лісове господарство» та Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя. Під керівництвом Богдана Івановича на території  регіонального ландшафтного парку регулярно відбуваються різноманітні заходи та екскурсії. «Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» має необхідні ресурси та умови для проведення навчальних практик.

Директор регіонального ландшафтного парку розкрив роль фізичної географії як синтезуючої науки при вирішенні екологічних проблем, а також наголосив на актуальності такого науково-прикладного напрямку фізичної географії як збереження ландшафтного різноманіття.

            Під час лекції, разом із запрошеним спікером, учасники (здобувачі ІІ курсу спеціальності 106 Географія – Валентин Перевера, Сніжана Мазило, та викладачі кафедри географії, туризму та спорту НДУ ім. Миколи Гоголя – доц. Ю.М. Філоненко, старший викладач І.В. Мирон) обговорювали проблеми виявлення функціональних залежностей між різними природними явищами на земній поверхні, особливості впливу людини на довкілля, розробку шляхів охорони та раціонального використання природних територіальних комплексів.

Оскільки орієнтація ОПП «Географія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 10 Природничі науки спеціальності 106 Географія, що реалізується в НДУ імені Миколи Гоголя спрямована на набуття комплексу знань, умінь і навичок, які забезпечують успіх практичної діяльності здобувачів, проведення інформаційно насиченої лекції директором комунального закладу Ніжинської районної ради «Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський»  є чинником, що сприяє формуванню таких компетентностей, як  «здатність орієнтуватися у світовому і національному географічному освітньо-науковому просторі в контексті необхідності постійного  розширення й актуалізації географічних знань для підвищення професійної майстерності» (ФК12)та «здатність використовувати основи філософських знань для формування світоглядної позиції» (ЗК13), які інтегровано до низки освітніх компонентів Програми – відповідно ОК07, ОК08, ОК18,  ОК20, ОК22, ОК23, ОК27, ОК30, ОК32, ПП02 та ОК06, ОК18, ОК20, ОК22

 

Щиро дякуємо Богдану Івановичу за цікаву лекцію та змістовну бесіду зі студентами та викладачами і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю! Сподіваємося, що залучення практиків до навчального процесу кафедри географії, туризму та спорту стане доброю традицією, користь від якої самоочевидна.

 

Гарант ОПП «Географія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти,

к.г.н., доц. Філоненко Ю.М..

Завдіувач кафедри географії, туризму та спорту

к.г.н., доц. Остапчук В.В..

Прочитано 412 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative