ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій

Директорат

Кафедра біології

Кафедра географії, туризму та спорту

Кафедра хімії та фармації

Кафедра інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук

Музеї ННІ

Спеціальності для вступу

Навчальне середовище УНІКОМ

Новини ННІ

Матеріали конференцій

Науковий журнал «Наукові записки. Біологічні науки» / Scientific journal «Research notes. Biology research»

З 22.03.2021 по 26.03.2021 при кафедрі біологіїу Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя були організовані курси підвищення кваліфікації̈ для педагогічних працівників закладів освіти та установ за спеціальністю 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини).Назва програми – «Функціонування біологічних систем на клітинному рівні».

Лекційні заняття були проведені дистанційно, де слухачі мали можливість ознайомитися з основними рівнями регуляції активності гена, сучасними методами генної інженерії, сучасними уявленнями про мутагенез. Частинка занять була присвячена поглибленням практичних навичок проведення лабораторних робіт з використанням методів  світлової мікроскопії.  Ці лабораторні заняття були присвячені пігментам фотосинтезу,виділенням нуклеїнових кислот з рослинних об’єктів,  а також основним відмінностям будови клітин еукаріот і прокаріот. При цьому вчителі мали змогу розглянути під мікроскопом хлоропласти, добути пігменти хлорофіли та каротиноїди з рослинних об’єктів і провести досліди, які відображали їх фізико-хімічні властивості, виділити ДНК з банану. Під час вивчення основних відмінностей структурної організації еукаріотичної та прокаріотичної клітини вчителі виготовляли по декілька прижиттєвих мікропрепаратів із культур прокаріотичних і еукаріотичних організмів. При цьому вони самостійно вчилися розглядати мікроорганізми, використовуючи сучасні бінокулярні мікроскопи. Це дало змогу побачити клітини еукаріот (дріжджі, інфузорію), а також прокаріот (бактерії молочнокислого, маслянокислого бродіння, а також бродіння пектинових речовин).

Усі слухачі успішно завершили навчання за програмою «Функціонування біологічних систем на клітинному рівні» та отримали Сертифікати про підвищення кваліфікації державного зразка.

Дякуємо за співпрацю.

Прочитано 461 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative