ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій

Директорат

Кафедра біології

Кафедра географії, туризму та спорту

Кафедра хімії та фармації

Кафедра інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук

Музеї ННІ

Спеціальності для вступу

Навчальне середовище УНІКОМ

Новини ННІ

Матеріали конференцій

Науковий журнал «Наукові записки. Біологічні науки» / Scientific journal «Research notes. Biology research»

Сьогодні фізика має надзвичайно високий авторитет серед інших наук, який здебільшого зумовлений науково-технічним та інформаційно-комунікаційним розвитком людства.

Щоб дати відповідь на запитання – що дала фізика людству, достатньо подивитися навколо. Завдяки відкриттям у галузі електрики люди користуються освітленням, життя стало легшим і комфортнішим, послуговуючись численними електроприладами.

Дослідження фізиками електричних розрядів привело до відкриття радіозв’язку, винайдення мобільних телефонів, розвитку інформаційно-комунікаційних технологій.

Саме завдяки фізичним дослідженням в усьому світі користуються Інтернетом та іншими мережевими технологіями.

Колись вчені були впевнені в тому, що апарати, важчі за повітря, літати не можуть. Але брати Монгольф’єр, винахідники повітряної кулі, а за ними і брати Райт, які створили перший літак, довели необґрунтованість цих тверджень.

Завдяки відкриттю Ісааком Ньютоном закону всесвітнього тяжіння з’явилась можливість розрахувати силу, необхідну для виведення космічних апаратів на орбіту Землі. Знання законів небесної механіки дозволяє запускати із Землі автоматичні міжпланетні станції, які успішно досягають інших планет, долаючи мільйони кілометрів і точно потрапляють до наміченої цілі.

Погляньте на все те, що Вас оточує – виробництво всіх навколишніх предметів було б неможливим без досягнень у сфері фізики. І саме фізика у сьогоденні вказує на рівень розвитку людства загалом.

Що таке прикладна фізика?

Прикладна фізика – комплекс наукових дисциплін, розділів і напрямів з фізики, які мають на меті розв’язування фізичних проблем для конкретних технологічних і практичних застосувань. Їх найважливішою характеристикою є те, що конкретне фізичне явище розглядається не заради вивчення, а в контексті технічних і міждисциплінарних проблем.

«Прикладна» фізика відрізняється від «чистої», в якій концентрується увага на фундаментальних дослідженнях. Прикладна фізика базується на відкриттях, зроблених в процесі фундаментальних досліджень, і зосереджується на вирішенні проблем, що стоять перед технологами, з тим, щоб найбільш ефективно використовувати ці відкриття на практиці. Іншими словами, прикладна фізика сягає корінням до основоположних істин і основних понять фізичної науки, але пов’язана з використанням цих наукових принципів у практичних пристроях і системах.

Прикладні фізики можуть бути також зацікавлені в розв’язанні проблем для наукових досліджень.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative