Факультет іноземних мов

16 траня 2022 року на базі кафедри прикладаної лінгвістики та кафедри  германської філології та методики викладання іноземних мов для студентів ІІ курсу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя було проведено захід  «Фестиваль науки 2022».

Даний захід мав на меті презентувати студентам перекладацький напрямок підготовки фахівців у галузі вивчення іноземних мов (філологія) та методичний напрямок (вчителювання). У ході проведення заходу були висвітлені особливості вибіркових дисциплін, які будуть викладатись при підготовці студентів бакалаврського рівня вищезгаданих спеціалізацій. У ході заходу студентам було запропоновано коротенький дискурс у дані дисципліни, обговорено деякі особливості та характеристики професій перекладача та вчителя іноземної мови. Гарним мотиватором стало відео від студентки 4 курсу факультету філологічного відділення Лілії Одношевної та випускниці нашого факультету, нині перекладача-початківця Марії Федоренко, в якому було наведено приклад практичного застосування навичок усного послідовного та синхронного перекладу. Серед запрошених заходу були не лише викладачі факультету іноземних мов, але й студенти 4 курсу напряму СО, які поділилися своїм досвідом навчання на факультеті, а також презентували матеріал у формі мотиваційного відео. Окрім цього, гостем на фестивалі була Терещенко Валентина, викладач із великим практичним досвідом у викладанні, яка наразі здобуває кваліфікацію перекладача на факультеті іноземних мов. Пані Валентина є яскравим представником успішного поєднання двох вищезгаданих спеціальностей. На заключному етапі студентам запропонували інтерактивне завдання у форматі «Kahoot», яке підсумувало їх бачення щодо двох напрямів підготовки фахівців у межах факультету іноземних мов.

Сподіваємося на плідну співпрацю та зустріч зі студентами, які відвідали захід, на факультеті іноземних мов. Все буде Україна!

Прочитано 277 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative