Факультет іноземних мов

30 листопада 2018 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулася зустріч з ДААД-лектором Сумського національного аграрного університету Карстеном Грунвальдтом. В заході брали участь переважно студенти молодших курсів факультету іноземних мов.

Зустріч почалася зі знайомства. Пан Грунвальдт розповів про себе, свою сім'ю та діяльність. Після цього ми перейшли до основної теми заходу. Пан Грунвальдт доступно та цікаво пояснював значення та походження традицій, ілюструючи інформацію за допомогою мультимедійних засобів. Також ми дізналися, що його сім’я має дуже гарну та цікаву традицію святкування Різдва. Вдень родина готується до свята, приносить та прикрашає ялинку. Увечері всі йдуть до церкви, а по поверненню додому сідають за святковий стіл. Після того, як родина скуштує святкові страви, вони проводять заздалегідь підготовлену різдвяну музичну програму. Батько, брат та сам пан Грунвальт грають на музичних інструментах, а мама співає. Пан Грунвальдт підготував велику кількість фото та відео з сімейного архіву, тому студенти мали змогу все це побачити та почути.

Різдво - це одне з найважливіших християнських свят, тому воно зробило великий вплив на німецькій культурі. Підтвердженням цьому є велика кількість віршів, присвячених цьому святу. Пан Грунвальдт підготував для студентів роздруківки з віршами таких німецьких поетів, як Райнер Марія Рільке, Генріх Гейне, Теодор Шторм, Еріх Кестнер та інших. Учасники заходу читали вірші вголос, студенти 4го курсу перекладали їх на рідну мову, аналізували та інтерпретували. Далі ми співали традиційні різдвяні пісні під акомпанемент пана Грунвальдта. Наприкінці зустрічі було проведено дуже цікаву різдвяну традицію – „Wichteln“. Вона полягає в тому, що кожен з учасників готує невеликий подарунок, всі подарунки складаються в різдвяний мішок і потім роздаються. В ролі святого Миколая був сам лектор: у червоній різдвяній шапці він роздавав подарунки. Ця гра виявилася дуже захоплюючою.

На завершення хочеться сказати, що для більшості студентів це була особлива подія. Вони вперше почули носія мови. Їх вразила гарна та швидка вимова пана Грунвальдта, і тепер вони прагнутимуть вдосконалити свої фонетичні навички. Головну мету зустрічі також було досягнуто: студенти розширили свої знання про Німеччину та її традиції і провели час дуже весело й цікаво.

Балін Павло,

cтудент IV курсу

група  НА 41/1  

Прочитано 1043 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative