Факультет іноземних мов

8 грудня 2021 року відбулась онлайн-зустріч студентів першого курсу факультету іноземних мов з представниками Броварської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №5 ім. Василя Стуса. Для всіх присутніх це була чудова можливість послухати про неоціненний досвід вчителів, надихнутися їхнім успіхом і, звичайно, засипати їх питаннями.

            «Ніжин – те місто, яке плекає молодь талановиту й вмотивовану…», - саме так почала зустріч заступниця директора з науково-методичної роботи, заслужений вчитель України та власниця безлічі державних нагород, в тому числі й президентських – Людмила Григорівна Думенко. У своїй розповіді вона поділилась, що школа є базовою у місті і навіть Київській області, а успіху випускників можна тільки позаздрити – неодноразово 200 балів на ЗНО з англійської та 199 балів з німецької. До речі, школа дає ґрунтовні знання ще і французької, іспанської, польської, грецької та турецької мов. А Ніжинському державному університету ім. М. Гоголя вони вдячні за близько 14 вчителів – вихідців з нашої альма-матер.

            Важливо згадати, що школа бере участь в найбільшій освітній волонтерській програмі, в якій волонтери з усього світу навчають діток іноземним мовам. У 2016 році їх відвідала студентка університету з Лондона, а за кілька років з Туреччини, з якою вони досі підтримують зв’язок. Наші студенти мали чудову можливість переглянути перші фільми, зняті школою дляGoCamp. Важко не помітити, як вільно учні говорять англійською мовою і з яким натхненням створюють такі відео, з першого погляду здається, що вони вже точно першокурсники.

            Одним із знакових заходів для Броварської спеціалізованої школи стала зустріч з головним виконавчим директором компанії Київстар. Учні продемонстрували свої проєкти, поділилися власними розробками та отримали заряд мотивації, натхнення та безцінних порад. Безсумнівно, іноземні мови – ключ до успіху, і учні вже переконалися в цьому на власному досвіді: декілька з них мали змогу продавати свої товари, а першим їхнім покупцем став Олександр Усик.

            На зустрічі до слова запрошували вчителів-випускників з Ніжина, які з радістю та захопленням розповіли про свої студентські роки, розвиток, досвід, а також відповіли на питання студентів. Поділилися, що чекають на майбутні спільні проєкти з Ніжинським державним університетом, чекають на зняття карантинних обмежень, щоб запросити студентів до себе, і навпаки дати своїм учням можливість пройтися тими ж коридорами, якими ходив ще Микола Гоголь. Більше того, розповіли як мотивують учнів, підтримують їхню зацікавленість, як самі залишаються в тонусі після важкого дня і як справляються з можливими труднощами.

            Попри те, що місцями підводив зв'язок, студенти сповна змогли насолодитися так званим творчим вечором. Власні приклади вчителів точно наштовхнули всіх присутніх на роздуми, навіть тих, хто поки-що відкараскується від професії вчителя. Броварська спеціалізована школа І – ІІІ ступенів № 5 ім. Василя Стуса стала для них яскравих прикладом того, що працювати можна цікаво, з задоволенням, у гарному колективі, з можливим кар’єрним зростанням та незбагненним досвідом.

Чуба Еліна

студентка 3 курсу факультету іноземних мов

Прочитано 369 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative