Факультет іноземних мов

Однією із ефективних форм підвищення кваліфікації викладачів є взаємний обмін досвідом та обговорення актуальних проблем викладання і наукової діяльності. На кафедрі прикладної лінгвістики такі заходи реалізуються, зокрема, у вигляді науково-методичних семінарів-тренінгів.

11 лютого 2019 р. доцентом кафедри прикладної лінгвістики Плотніковим Є.О. було проведено такий семінар-тренінг, присвячений передовим практикам європейських університетів та видавництв у галузі стандартів академічного письма, а також представлення наукових здобутків у міжнародних наукометричних базах даних. Увагу було акцентовано на наукометричних базах даних Scopus та Web of Science. Семінар відзначився плідною дискусією та ознайомленням із практичними аспектами підготовки якісних наукових публікацій.

Семінар-тренінг став можливим завдяки участі Плотнікова Є.О. у роботі ІІ Зимової школи «Європейські індикатори якості освітніх досліджень», яка проходила з 23 по 28 січня 2019 р. на базі Уманського державного університету імені Павла Тичини. Організаторами Школи виступили Українська асоціація дослідників освіти та Уманський державний університет імені Павла Тичини. Реалізація заходу здійснювалася у рамках проекту ЄСErasmus+ «Європейські індикатори якості освітніх досліджень для розширення можливостей освітян в Україні»(№ 587032-EPP-1-2017-1-UAEPPJMO-SUPPA).

У рамках Школи протягом 6 днів учасники відвідали 10 майстер-класів і тренінгів. Тематика проведених заходів: загальний огляд європейських індикаторів якості освітніх досліджень; сучасні стандарти академічного письма: передові практики європейських університетів та видавництв; міжнародні наукометричні бази даних як платформи для представлення наукових здобутків; емпіричні методи освітніх досліджень; академічна доброчесність: найкращі практики університетів ЄС для українських закладів вищої освіти; університетські рейтинги як механізм інтеграції української вищої освіти до європейського простору вищої освіти; огляд і структура баз даних міжнародних досліджень; успішне написання грантових пропозицій та ін.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative