Факультет іноземних мов

10 червня відбулась онлайн-конференція представників університетів, що беруть участь у імплементації міжнародної програми "DLL - Вчимося навчати німецької" за сприяння Goethe-Institut Ukraine. Наразі мережа університетів-учасників програми розширилась до 16: Маріуполь, Вінниця, Ніжин, Рівне, Запоріжжя, Кам’янець-Подільський, Тернопіль, Львів, Чернівці, Ізмаїл, Київ (Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова), Київ (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Суми (Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка), Кропивницький, Черкаси та Харків!

У заході взяли участь керівниця мовного відділу у Києві Катаріна Бук, референтка відділу педагогічної кооперації Тетяна Павлова, координаторка проектів Світлана Балашова, а також натхненниця імплементації програми, експертка Крістіане Болте-Костабіай,  референтка центрального відділу підвищення кваліфікації Забіне Ротберг, керівник мовного відділу у Пекіні Ян Шпренгер.

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя представляли доценти Блажко М.І., Удовиченко НК.

На зустрічі обговорили стан та сучасні непрості умови роботи з підготовки вчителя німецької мови, готового працювати у новій українській школі з використанням новітніх технологій та інтерактивних методів. Було представлено різні моделі інтеграції програми у вищу освіту України.

З огляду на карантин та воєнний стан в Україні основним форматом стало дистанційне навчання, синхронна та асинхронна фахова комунікація, використання найрізноманітніших хмарних технологій. Крім того, було окреслено перспективи подальшого співробітництва у рамках української DLL-спільноти, проєкти та програми.

Дякуємо Goethe-Institut за співпрацю, можливість розвиватися і навчати студентів за сучасними інноваційними програмами!

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative