Факультет іноземних мов

12 листопада 2021 року доценти кафедри німецької мови Блажко М.І., Петрукович В.В., Удовиченко Н.К. та студенти 4 курсу взяли участь у масштабному DLL Barcamp, онлайн-конференції, перебіг якої визначають її учасники. Ця  подія зібрала українських та зарубіжних фахівців, тьюторів, викладачів та студентів, тих,  хто долучився до співпраці у підготовці вчителів німецької мови за програмою «Вчимося навчати німецької» та застосовують цей досвід у своїх дослідженнях, на власних заняттях.

Організатором  зустрічі став культурний центр Гете-Інститут в Україні, д-р Катаріна Бук, заступник директора іституту, керівник мовного відділу, Тетяна Павлова, референт Педагогічної кооперації з німецької мови, Світлана Балашова, координатор проєктів педагогічної кооперації з німецької мови та Андрій Вашека, фахівець з реалізації проєкту  «Освітні програми з німецької мови».

На платформі Hopin учасники з різних міст обмінялися досвідом імплементації програми DLL у освітній процес українських університетів, організації підготовки майбутнього вчителя німецької мови  та конкретними прикладами з практики викладання у різних типах навчальних закладів. Зустріч проходила під гаслом «Від практики до практики», було обговорено багато актуальних та цікавих тем і проблем.

Професор Віденьської педагогічної вищої школи Томас Штрассер присвятив свою пленарну доповідь „Schwung in die Kiste? Was die Lehrkräftebildung von der Kirmes lernen kann?“ процесу діджіталізації у теорії та практиці підготовки вчителя та порівняв вчителя з діджеєм, в руках якого є інструменти, щоб створити гарну мелодію, гарний настрій. Учитель має враховувати інтереси сучасного учня, який зростає в епоху цифрових технологій, соціальних мереж. Професор Штрассер навів приклади досягнення мети завдяки сучасному інструментарію.

У трьох віртуальних залах можна було прослухати доповіді  про практичний досвід та долучитися до жвавого обговорення. Блажко М.І., доцент кафедри німецької мови презентувала доповідь „Das Schweigen im Kurs“ про проблему мовчання студентів на курсі та шляхи її вирішення. Це розвиток культури навчання, синхронного та асинхронного спілкування, підтримка студентів у дискусії, формулювання зворотніх відгуків, щотижневих звітів, відгуків про проміжні результати виконання завдань, нагадування, індивідуальні повідомлення тощо.

Дякуємо Гете-Інституту за організацію Barcamp та пишаємося бути частиною великої родини DLL в Україні.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative