Факультет іноземних мов

4 листопада 2021 р. студентки магістратури провели серед студентів 2-го курсу факультету іноземних мов дистанційний виховний захід. Він був організований у формі інтелектуальної командної гри і мав назву «Віртуальна подорож німецькомовними країнами».

Метою заходу було ознайомити студентів з країнами, в яких говорять німецькою мовою: Німеччиною, Австрією, Швейцарією, Ліхтенштейном. Оскільки студенти лише почали вивчати німецьку мову, вони говорили переважно українською, однак змогли впоратися з деякими завданнями і за допомогою німецької.

У грі взяли участь дві команди, кожна  по черзі відповідала  на  питання, що стосуються німецькомовних країн, їх столиць, визначних місць, відомих представників.  Завданнями конкурсів були такі: за допомогою слів-підказок у вигляді асоціативного ряду назвати країну; визначити країни Європи за картками-візитками, де вказані: загальнодержавний устрій, національний прапор та герб; прослухавши опис країни чи столиці  назвати її; відгадати визначне місце однієї з німецькомовних країн, що є зображеним на фото; визначити, про яке місто йде мова з використанням описів-підказок; назвати відому постать зображену на фото за допомогою фрагменту її фотографії .

Яскрава презентація, цікаві завдання, жваве обговоренння питань вікторини, активний пошук міст на мапі Європи викликали великий інтерес студентів до країн, мову яких вони вивчають.

Юлія Рябуха

Юлія Міхієнко,

студентки ІІ курсу магістратури

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative