Факультет іноземних мов

Студентки IV курсу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя проходили педагогічну практику, зокрема у Ніжинській загальноосвітній школі I-III ст. № 7 з 25.01 – 05.03.2021 н.р. у 6 – 7 кл. під керівництвом вчителя з німецької та англійської мов Жимань Л. І. Вони бажають поділитися своїми враженнями від досвіду, що отримали під час практики.

“Я проходила практику в школі № 7 у 6-А класі. Мені сподобалося працювати з дітьми, оскільки вони активні та старанні. Намагаються співпрацювати з вчителем. Робота в школі розширила мої уявлення про педагогічну роботу. Я навчилася організовувати роботу в класі, використовуючи різні форми роботи, залучаючи учнів до цих форм. Щоб зацікавити дітей, я використовувала різноманітні інтерактиви. Учні із зацікавленістю брали участь у проведенні виховного заходу. З допомогою вчителя з німецької мови я засвоїла методичні підходи до дітей, навчилася підтримувати дисципліну в класі. Під час педагогічної практики, я дізналася багато нового і цікавого.”

Зінченко Інна

 

“Я проходила практику в Ніжинській ЗОШ I-III ст. № 7 у 7-А класі. Це був мій перший педагогічний досвід. Лише після практики зрозуміла, що можу та хочу працювати вчителем. Мені подобалось проводити уроки та виховні заходи для учнів. Я легко встановлювала контакт із дітьми. Вони розуміли і старанно виконували завдання та вправи. Я вдячна вчителеві Жимань Л. І., яка завжди допомагала, підтримувала та надихала.“

Тимошенко Аліна

 

“Я, Демчук Лілія, проходила практику у Ніжинській ЗОШ № 7. Мені була надана можливість провести десять уроків у 6 класі, де найважчим, як мені здається, є вік дітей — 11-12 років, тобто працювати потрібно було з підлітками. Для цього, звісно, потрібно враховувати психологічні аспекти, підбирати правильні методи викладання та безпосередньо спілкування. Перший тиждень був ознайомчим, що дало змогу придивитися до учнів та відмітити для себе стиль спілкування з ними вчителів-предметників. Цікавою була розробка виховного заходу з фаху: підготовка конкурсів, пошук відео та інших наочності. На деяких з моїх уроків виникали проблеми з дисципліною, але в цілому навчальний процес був доволі динамічним та корисним у набуванні досвіду. Крім того я вважаю, що аналіз проведених мною уроків та рекомендації вчителя з фаху допомогли мені краще розуміти свої вміння та навички.”

Демчук Лілія

 

“Я проходила практику у ЗОШ №7. Спілкування з дітьми завжди приносило мені задоволення, тому труднощів з мінімальною комунікацією поза уроками у мене не було. Перший тиждень був пасивною практикою, тобто ми спостерігали за тим, як досвідчений вчитель, Людмила Іванівна, проводила уроки. При проводженні уроків вчителька паралельно пояснювала нам кожен етап, специфіку деяких завдань та інші необхідні деталі. Наступні тижні ми вже самі працювали з дітьми. На початкових етапах, було дуже цікаво спостерігати за учнями, з’ясовувати рівень знань кожного та вивчати характер. Учнів мого класу ( 7-А ) я можу назвати вихованими, позитивними та активними. Діти проявляли інтерес та відносилися до мене, як до вчителя, з необхідною повагою ( хоча, ідучи на практику, я, враховуючи їх досить важкий вік, очікувала зіткнутися зі зверхністю). Якщо посеред уроку хтось із практикантів, і я в тому числі, губився або починав втрачати контроль над дітьми, вчителька підхоплювала цей момент та люб’язно допомагала. Досить важко було правильно розрахувати час, але найскладнішою частиною усієї практики, на мою думку, є планування самого уроку, його ходу та  вибору завдань. Загалом, практика у школі – це цікавий досвід, а будь який досвід не буває зайвим.”

Дондик Юлія

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative