Факультет іноземних мов

Традиційно у лютому вже третій рік поспіль Ніжин відвідує президент французької доброчинної асоціації Liouba Lorr’Ukraine пан Данієль Беделем.

Пріоритетною метою його візитів є створення міжнародного культурного співробітництва між Ніжином та Лотарингією, північним регіоном Франції, що допоможе, насамперед нашій молоді, досконало вивчити французьку мову та відкрити для себе дивовижний світ французької культури. Окрім лінгвістичної та культурної програми, асоціація також займається гуманітарною допомогою для Сходу, допомагає воїнам АТО, дітям-сиротам,  надає стипендії талановитій молоді регіону, та допомогає їм вступити на навчання до Франції. Вже багато років поспіль «Liouba Lorr'Ukraine» запрошує до Франції дітей із Чернігівщини, які займаються у творчих та мистецьких колективах. 

 У програмі цьогорічного візиту окрім проведення відбіркового екзамену серед учнів, що вивчають французьку мову на базі навчально-виховного комплексу № 16 " Престиж " для поїздки на мовне стажування до Франції, була також запланована зустріч зі студентами факультету іноземних мов, які вивчають французьку мову як третю іноземну.

На зустріч зі студентами прийшли учні ніжинських шкіл, які завдяки існуючій програмі вже декілька разів поспіль відвідали Францію та змогли добре опанувати, та пізнати культурні та традиційні особливості цієї чудової європейської країни. Вони зробили цікаві презентації про своє перебування у французьких сім’ях  та навчання у школах, подорожі по регіону, а також разом з паном Данієлем відповіли на всі запитання студентів. Зі свого боку, студенти розповіли французькому гостю про свій університет та відвідали разом з ним картинну галерею музейного комплексу університету.

 Зустріч пройшла в дуже теплій атмосфері та сподобалась всім її учасникам. Сподіваємося що, започаткована традиція знайде  своє продовження наступного приїзду пана Данієля, оскільки цього року він знову відібрав 13 школярів Ніжина для навчання у школах Франції у червні місяці.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative