Факультет іноземних мов

22 травня я брала участь у дискусії StartDeutschSchule. Це була онлайн- зустріч, яка відбулася у Zoom. Учасники дискусії - студенти з різних університетів України (Київський національний лінгвістичний університет, Київський університет імені Бориса Грінченка, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича), які мають рівень знань німецької В1 та вище, оскільки дискутували тільки німецькою мовою. Спочатку нас ознайомили з темами дискусій та модераторами. Кожен з модераторів відповідав за свою тему. Дискусія охоплювала різні суспільні теми, наприклад, «Права жінок. Чи повинна жінки займатися тільки вихованням дітей чи може будувати кар’єру?».

 

Було 7 модераторів, якщо я не помиляюся. На жаль, я не встигла обговорити всі теми та познайомитися зі всіма модераторами через брак часу. На платформі Zoom учасників дискусії розподілили на «маленькі кімнати», у кожній з кімнат був свій модератор, своя тема та 4-5 учасників. Модераторами були дуже милі та комунікабельні викладачі із мовної школи StartDeutschSchule, які допомагали студентам, ставлячи запитання та підтримуючи дискусію. Я встигла подискутувати на 4 різні теми: 1) Чи вірите Ви в долю? Хотіли б Ви дізнатися, що чекає на Вас у майбутньому? 2) Куди б Ви відправилися у минуле чи майбутнє, якщо б мали можливість? 3) Щоб Ви обрали: роботу, яка приносить задоволення, але мало грошей, чи роботу, яка Вам не подобається, але приносить багато грошей? 4) На Вашу думку, люди у селі є більш відкриті та дружелюбні, ніж у місті?

Усі ці теми дуже цікаві та змушували замислюватися. У кожного зі студентів була своя точка зору стосовно поданих тем, тому всі студенти намагалися висловити свою думку та обґрунтувати її. Мені дуже сподобалася така форма роботи, бо кожен мав достатньо часу, щоб висловитися. Також для мене було дуже важливим наявність різних тем для спілкування.

Наприкінці онлайн - конференції нас запросили на наступну подібну зустріч, яка відбудеться восени.

Повідомлення підготувала студентка групи НА 31 факультету іноземних мов, учасниця дискусійного клубу Анастасія Мовтян

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative