Факультет іноземних мов

9 березня 2021 р. відбулося заняття мовного клубу з носієм мови, директором мовної  школи StartDeutschule Маркусом Пойзером. Своїми враженнями поділилися студенти групи НА 31/1.

Кароліна Терещенко:

«Мені сподобався такий метод викладання, він був цікавим і незвичним і оскільки це був мій перший досвід в такій мовній діяльності, я дуже хвилювалась і не могла швидко зосередитися.

Я добре зрозуміла подану нам тему та поставлені  запитання, але мені було важко відповісти, бо я маю обмежений запас слів. І у стресових ситуаціях мені важко сконцентруватися.
А  сподобалось мені те, що якщо студент не знав відповідь на конкретне  питання, вчитель заспокоював і допомагав студенту з відповіддю. Або, якщо студент  не знав слово у реченні він просив когось з групи пояснити своїми словами, як хто розуміє, або  сам допомагав.

Вчитель був цікавим, приємним та веселим, що допомогло створити досить приємну атмосферу.Це був цікавий урок та гарна нагода поспілкуватися з носієм мови, яку ми вивчаємо».

 

Ангеліна Терещенко:

«Мені сподобалася дана конференція, вона була не звичною, цікавою, але дуже стресовою, як на мене. Дуже сподобався викладач, він проводив пару професійно, давав висловлюватися кожному студенту і допомагав якщо хтось не розумів чогось. Якщо у мене була б ще така можливість відвідати таку  пару, я б більше попрактикувала свою вимову і повторила граматику, адже мені будо важко висловити свою думку, хоча контекст я розуміла. Я вважаю, що це був дуже гарний досвід і я буду  намагатися покращити свої знання».

 

Анна Головко:

«Сьогодні я мала можливість відвідати німецькомовну конференцію з носієм мови Маркусом Познером та була  дуже приємно здивована. Було незвично, але цікаво спостерігати за його методами навчання, коли всі учасники беруть активну участь в обговоренні і не мають змоги мовчати. Хотілось би виділити цікавий підхід до пояснення незрозумілих слів, що я вважаю дуже важливим. Більшість нової лексики було легко дізнатися з контексту, але деякі незрозумілі слова Маркус пояснював, використовуючи синоніми або словосполучення, які чітко дали зрозуміти значення. Найбільше мене вразив темп роботи, все пройшло дуже швидко і ми встигли обговорити багато тем та питань. Хочу подякувати Маркусу та викладачам нашої кафедри за новий досвід!»

 

Ангеліна Дяконенко:

«Сьогодні я вперше була на лекції німецькомовного Sprachclub. Мені дуже сподобалося. Отримала позитивні емоції та зрозуміла, що вивчати німецьку набагато цікавіше, ніж уявляла.

Спочатку я надто соромилася, проте згодом була більш відкритою. Можу сказати, що потрібно ще вчити та вчити, тому що не завжди розуміла, що потрібно виконати та сформулювати свою думку правильно. 

Особливо сподобалася робота із Speed-dating Fragen. Такий досвід роботи був не вперше, але вперше в Zoom з іншими групами нашого факультету. Було дуже цікаво дізнатися щось нове не тільки про своїх одногрупників, але й студентів 2 курсу.

Загалом, мені б хотілося відвідувати лекції Sprachclub ще та й ще. Сподіваюся, в майбутньому буде така можливість!»

 

Сергій Карась:

                «Заняття мовного клубу з Маркусом Пойзнером було для мене досить захопливим. Для кожного зі студентів, на мою думку, це було чимось новим і незвичним. Такі заняття з носіями мови допомагають студентам розвивати мовленнєві навички з іноземної мови і долати мовний бар’єр. Під час таких занять ми не тільки тренуємо наше мовлення і розуміння на слух, але і отримуємо певні соціокультурні знання і, крім того, цікаво і весело проводимо час.

Маркус Пойзнер – дуже привітна і щира людина, з якою цікаво вести розмову. Він сприяв активній участі всіх студентів і викладачів, провів заняття у веселій та дружелюбній атмосфері, використовував цікаві форми навчання.

Загалом мені дуже сподобалось заняття у такій формі, я отримав багато задоволення, потренував свої мовленнєві навички, і навіть не помітив, як заняття дійшло до кінця. Я дуже хотів би, щоб такі заняття проводились частіше.»

 

Маргарита Синько:

«9 березня об 11:50 я взяла участь у мовному клубі разом з директором мовної школи Маркусом Пойзером. І хоча це була онлайн зустріч, ми продуктивно провели цей час і для мене він пройшов дуже швидко. Враження лише позитивні, тому що ми активно спілкувалися один з одним і з Маркусом також. Він обрав досить оптимальну форму спілкування, були залучені всі учасники, кожен мав змогу висловити свою думку. Я почувала себе комфортно, не було мовного бар'єру чи страху висловитись. Також дуже сподобався формат, вільна розмова і запитання, які не є стандартними, але зроблять будь-який діалог цікавим. До прикладу: «Чи їсте ви на ніч солодощі? Яким було ваше перше побачення?». Для мене, в першу чергу, це досвід, я познайомилася з новими людьми, що вивчають німецьку мову, дізналася цікаві факти про них. Впевнена, що кожен почував себе комфортно, тому що нові слова чи речення, зміст яких був не до кінця ясним, Маркус намагався пояснити простішими словами і допомагав, якщо щось було незрозуміло.

Я думаю, що з радістю продовжила б таке вивчення мови, адже це дійсно хороша можливість поспілкуватися з носієм мови, дізнатися щось цікаве і позбутися страху висловлюватись чи помилитись.»

 

Анастасія Мовтян:

«9 березня 2021 року я була учасницею Sprachclub mit Herrn Markus Peusner. Це був новий досвід спілкування тільки німецькою мовою з іншими студентами, викладачами та носієм мови. Було цікаво спробувати щось нове, а саме Speed-Dating Frage. Питання були доволі незвичайними, що змушувало замислювати та миттєво реагувати, також я дізналася багато цікавого про своїх вже добре знайомих однокурсників та викладачів.»

 

Яна Пинченко:

«Насправді я дуже хвилювалась за нашу зустріч з Маркусем, але розмова пройшла успішно. Я рада,що зрозуміла 95% інформації,спілкування було простим та чітким. Мені,як ЗВО сподобалась така форма зустрічі і я хотіла  бути  присутньою  на наступних. Спілкуватися з іноземцем не складно!»

Vitalii Yurkevichius :

Eindrücke von der Konferenz

«Ich möchte mich bei Ihnen für die Möglichkeit bedanken, sich online zu treffen, um zu sprechen. Das ist die Art von Praxis, die wir brauchen, um die deutsche Sprache zu entwickeln. Konferenzen geben uns die Möglichkeit, unsere Rede zu entwickeln. Außerdem ist es interessant und lustig. Ich denke, dass es nicht nur für Deutschkenntnisse sehr nützlich ist, sondern auch für mich. Ich lerne und entwickle Kommunikationsfähigkeiten. Nach dieser Konferenz erkannte ich meine Fehler, was ich falsch gemacht hatte und plante, sie in der Zukunft zu beheben. Die Konferenz hat mir sehr gut gefallen. Ich denke, dass wir in Zukunft mehr auf diese Weise mit Muttersprachlern kommunizieren werden. Ich bin zufrieden. Danke für diese Möglichkeit».

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative