Факультет іноземних мов

Студентський науковий гурток кафедри німецької мови «Субсистеми сучасної німецької лексики» розпочав роботу 

19 жовтня 2020 о 15.00 розпочав свою роботу студентський науковий гурток кафедри німецької мови «Субсистеми сучасної німецької мови». На порядку денному - ознайомлення з Положенням про студентські наукові гуртки та проблемні групи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя; обговорення плану роботи гуртка; обрання старости наукового гуртка.

 

Перше засідання гуртка запам’ятається його учасницям такими особливостями: по-перше, форматом зустрічі – відеоконференція за допомогою інструмента Skype. По-друге, склад учасниць гуртка: зібралися здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня факультету іноземних мов, які навчаються на 4-му та 3-му курсах. По-третє, це зовсім новий та оригінальний формат удосконалення мовних навичок в нашому університеті.

Керівник наукового гуртка доцент, к. філол. наук М. І. Блажко ознайомила присутніх із Положенням про студентські наукові гуртки та проблемні групи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, зокрема з метою та завданнями, правами та обов’язками членів, старости та керівника гуртка. Ми дізналися, що науковий гурток – об’єднання студентів при кафедрі, що формується за напрямком наукової діяльності кафедри відповідно до профілю останньої. Кафедра німецької мови виконує наукову тему «Лінгвокультурологічний аспект дослідження і викладання німецької мови». Отже, на засіданнях гуртка здобувачі вищої освіти набуватимуть навичок наукових досліджень шляхом поглиблення своїх знань про лексичні підсистеми сучасної німецької мови. Ми обговорюватимемо слова як культурні або соціальні феномени, поглибимо знання про національні, регіональні та інші субкоди сучасної німецької мови. Для дослідження ми використовуватимемо оригінальні підручники німецьких авторів. Тим самим розвинемо ще одну корисну навичку роботи з текстом. Керівник гуртка повідомила інформацію про графік засідань та тематику доповідей на рік.

Старостою наукового гуртка обрали Маргартиту Синько, студентку 3-го курсу групи НА 31. Наступне засідання гуртка заплановано на 23 листопада, на якому староста гуртка презентує мультимедійну доповідь про часовий субкод сучасної німецької мови, зокрема про оказіоналізми, а інші члени гуртка навчатимуться слухати наукову доповідь, звертати увагу на прийоми привернення уваги, характеризувати та оцінювати дії доповідача, ставити запитання до доповідача.

У грудні Полегенько Вікторія, група НА 41, повідомить про хід та проміжні результати виконання курсового проекту з іноземної філології «Політичний лексикон німецькомовних текстів новин «Deutsche Welle».

Маємо надію на цікаву та плідну співпрацю! Адже вже після першого засідання здобувачі поділилися приємним враженнями і очікуваннями від наукового гуртка.

Повідомлення підготували керівник наукового гуртка доцент, к. філол. наук М. І. Блажко та староста гуртка М. Синько, група НА-41.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative