Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Триває розбудова співпраці Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя з Вулвергемптонським університетом (Великобританія) у межах програми Twinning UK-UA (https://www.twinningukraine.com/). У серпні група викладачів університету та вчителів шкіл міста Ніжина взяли участь у семінарі p проблем інклюзивної освіти. Семінар є частиною проєкту «Інклюзивна освіта в Україні: вивчення можливостей в умовах кризи, спільна розробка практик та підтримка вчителів». Проект реалізується спільними зусиллями викладачів двох університетів за підтримки Департаменту досліджень та інновації Великобританії (UK Research and Innovation, UKRI).

У межах проєкту у травні 2023 було здійснено спільне дослідження стану реалізації інклюзивної освіти у школах України. На основі результатів дослідження розроблено навчальний курс з інклюзивної освіти, який стане частиною навчального процесу з підготовки студентів у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, а також буде доступний онлайн для всіх, хто цікавиться проблемами інклюзії. Серпневий семінар дозволив залучити до проєкту ширше коло професіоналів-практиків, яким доводиться розвивати та впроваджувати інклюзивну освіту в умовах війни та криз.

Під час семінару учасники поділилися досвідом інклюзивної освіти в Україні та Великобританії, оцінили шлях її становлення та перспективи розвитку в обох країнах. До семінару долучилися представники кафедр соціальної педагогіки і соціальної роботи; германської філології та методики викладання іноземних мов; педагогіки,початкової освіти та освітнього менеджменту; дошкільної освіти тощо.

За результатами семінару декан факультету освіти, здоров'я та добробуту Вулвергемптонського університету, Олександра Форсайт, зазначила: «Наша співпраця, якій сприяв чудовий дослідницький грант від Департаменту досліджень та інновації Великобританії, дозволила нам рухатися до мети, що є виходить значно ширше за межі будь-якої навчальної установи… Наша спільна мета полягає не лише в тому, щоб покращити освітні практики, але й наповнити їх духом інклюзивності та розмаїття. Це є свідченням неперевершеного потенціалу співпраці та спільного бачення. Разом ми не просто ділимося знаннями, а прокладаємо майбутню траєкторію розвитку освіти в Україні. Разом ми прагнемо не лише покращити наш освітній ландшафт, а й збагатити його інклюзивністю та різноманітністю.»

Проєкт триватиме до кінця 2023 року і передбачає ще низку спільних освітніх та дослідницьких заходів.

Прочитано 194 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative