Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

korneeva.lyudmila@gmail.com

Науковий ступінь та вчене звання:

Кандидат філософських наук, доцент. Після закінчення аспірантури (Київський національний університет ім. Т. Шевченка, науковий керівник – доктор філософських наук, професор Л. Т. Левчук) у 1998 році захистила дисертацію «Абстракціонізм як об’єкт естетичного аналізу» та отримала науковий ступінь кандидата філософських наук зі спеціальності «Естетика». У 2001 році присвоєне вчене звання доцента. У 2006 – 2009 роках перебувала у докторантурі Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова (дисертаційна тема: Демаркація та взаємодія естетичного й художнього в буттєвості людини).

 

Освіта:

Закінчила музичне училище у м. Суми (спеціальність: скрипка; кваліфікація за дипломом: викладач ДМШ, артист оркестру) та Ніжинський державний педагогічний інститут ім. М.В. Гоголя (спеціальність: російська мова і література; кваліфікація за дипломом: вчитель російської мови і літератури. Дипломна робота присвячена творчості Юрія Козакова, науковий керівник – доктор філологічних наук, професор П.В. Михед).

Трудова діяльність:

В Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя працює з 1991 року (асистент кафедри історії СРСР, УРСР та загальної історії; старший викладач кафедри історії культури, літератури та народознавства; доцент кафедри слов’янської філології, компаративістики та перекладу).

Специфічний досвід:

Займається науковою публіцистикою. У 2006 році стала лауреатом конкурсу, проведеного тижневиком «2000» і Національною спілкою журналістів України у номінації «Наука» та отримала відповідний диплом і премію.

Л.Л. Корнєєва бере участь у підготовці статей до Великої української енциклопедії (ВУЕ), що створюється Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво» відповідно до Указів Президента України, Розпорядження Кабінету Міністрів України та рішення Президії Національної академії наук України. У 2017 році нагороджена Дипломом «за фаховість у підготовці авторських енциклопедичних статей до Великої української енциклопедії».

Здійснює керування науковою роботою учнів, студентів та аспірантів. У 2003 році студентка зайняла перше місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з культурології; у 2006 році учень Ніжинської гімназії № 3 виборов перше місце (золота медаль) у Міжнародному конкурсі дитячих філософських есе (м. Москва); у 2008 році учень Ліцею при Ніжинському державному університеті отримав друге місце (срібна медаль) на  Російській олімпіаді з філософії. Двічі (у 2016 та 2017 роках) підготований Л.Л. Корнєєвою студент НДУ імені Миколи Гоголя ввійшов до числа переможців  студентського конкурсу Україна.ua та отримав річну стипендію фонду. Крім того, у доробку Л.Л. Корнєєвої як наукового керівника більше 50 наукових студентських робіт, опублікованих у всеукраїнських та міжнародних наукових збірниках, матеріалах міжнародних та всеукраїнських конференцій. У 2015 році стала переможцем університетського викладацького конкурсу у номінації «Наукова робота зі студентами» та отримала Диплом лауреата премії Вченої ради НДУ імені Миколи Гоголя «За успіхи у науковій роботі зі студентами».

Керує аспірантськими дослідженнями.

Викладання:
Викладає курси – «Історія кіно» (бакалаврат, дисципліна за вибором студентів), Зарубіжна (російська) література другої половини ХІХ ст (бакалаврат) «Історія зарубіжної культури” (бакалаврат, заочне відділення), “Українські студії” (бакалаврат)

Коло наукових інтересів:

Проблематика сучасної культури та динаміка культурного процесу. Окремі питання художньо-естетичної культури.

Гранти

У 2016 році пройшла конкурсний відбір на участь у міжнародному воркшопі «Світова література та громадське суспільство», організованому Німецькою службою академічних обмінів (DAAD).

У 2017 році на конкурсній основі була запрошена у якості спікера на Міжнародний науковий проект “Універсальність явищ запорізького модернізму і школи Баухаус. Проблеми збереження модерністської спадщини”, здійснений під егідою Консульства ФРН та Інституту історії і теорії архітектури “Баухаус” (ФРН)

Стажування

У 2020 пройшла чергове підвищення кваліфікації та отримала відповідні сертифікати:

1. Сертифікат про успішне проходження онлайн-курсу “Медіаграмотність для освітян” (60 год, 2 кредити ЄКТС). Виданий 12.11.2020. Автентичність цього сертифікату можна перевірити за:

https://courses.prometheus.org.ua:18090/cert/bac4ecfd367249709e5545d97a1aec59

2. Сертифікат про успішне проходження онлайн-курсу “Як читати складні модерністські та постмодерністські твори” (60 год, 2 кредити ЄКТС). Виданий 15.11.2020. Автентичність цього сертифікату можна перевірити за:

https://courses.prometheus.org.ua:18090/cert/61ba2d4bdfc04f2eaf22d463df6eb1c1

3. Сертифікат про успішне проходження онлайн-курсу “Культура та політика: багатозначність (взаємо)зв'язків” (60 год, 2 кредити ЄКТС). Виданий 15.11.2020. Автентичність цього сертифікату можна перевірити за:

https://courses.prometheus.org.ua:18090/cert/b83e070201d345df9f93d567015af3d8

Конференції та публікації:

Має понад 90 публікацій у наукових виданнях України, Росії, Польщі, Угорщини, Білорусі, Грузії, Киргизії. Прийняла участь у понад 70 наукових конференціях, читаннях, симпозіумах.

Монографії, підручники.

Матвєєва Л.Л. Культурологія. Курс лекцій. Навчальний посібник. К., Либідь, 2005. - 512 с. - 26,88 д.а.

Корнєєва Л.Л. Теорія культури. Курс лекцій. Навчальний посібник. Видавництво НДУ імені Миколи Гоголя. 2020 р. 15,5 д.а.

 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative