Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

23 листопада з офіційним візитом посольство Ісламської Республіки Пакистан в Україні відвідав ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко і проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Олександр Мельничук. Цей візит став другим етапом перемовин із Надзвичайним і Повноважним Послом Пакистану паном Ноелем Ізраелем Хохарою щодо налагодження дружніх і взаємовигідних відносин.

Під час зустрічі керівництва університету з паном Послом були підтверджені та конкретизовані домовленості, досягнуті в Ніжині 12 листопада. Високими сторонами було узгоджено:

- вивчення української мови пакистанськими громадянами (як в Ніжині, так і в Пакистані) та вивчення державної мови Пакистану – урду (студентами університету, на базі власного закладу або пакистанських університетів-партнерів); навчання громадян Пакистану в Університеті за різними освітніми програмами та рівнями освіти; академічна мобільність викладачів і студентів; проведення спільних наукових заходів (дві конференції (культурно-мистецьку та природничо-математичну) заплановано вже в 2022 році) й науково-дослідницьких проєктів; відкриття на базі Університету першого в Україні Центру пакистанської культури імені Мухаммада Ікбала (видатного пакистанського поета, мислителя, вченого, громадського діяча, кавалера лицарства Великої Британії); залучення співробітників Посольства, діячів освіти, науки та культури Пакистану до заходів, які проводяться Університетом; промоція інтересів Університету в Ісламській Республіці Пакистан представниками посольства; розміщення на сайті Посольства інформації про Університет як партнерський заклад тощо.

Крім того, Олександр Григорович розповів про стратегію розвитку міста Ніжина та діяльність окремих підприємств, що викликало інтерес у Пана Посла та може мати продовження вже на рівні торговельно-економічних та інвестиційних відносин. Ці кроки сприятимуть зміцненню двосторонніх дружніх стосунків між двома державами та активізують співпрацю в різних сферах.

Прочитано 376 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative