Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

21 листопада 2018 р. біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні відбулись урочисті заходи, приурочені до п'ятої річниці Революції Гідності: ніжинці згадали про події тих днів, які сколихнули всю країну.

У заходах взяли участь представники Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, адміністрація міської та районної ради, священнослужителі, депутати, представники ЗМІ та всі небайдужі жителі міста.

На початку мітингу священнослужителі провели заупокійну літію за загиблими.

Міський голова Анатолій Лінник у своїй промові наголосив на тому, що завдяки людям, які відстоюють свої права і свободу за Незалежність країни, наша держава здатна стати заможною і  процвітаючою країною, і ми повинні  пам’ятати і шанувати подвиги героїв, які віддали своє життя задля цієї мети.

На заході лунали патріотичні пісні та вірші: виступила ніжинська поетка, старший викладач кафедри англійської мови та методики викладання факультету іноземних мов НДУ ім. М. Гоголя Тетяна Тимченко; прозвучала літературно-музична композиція учнів школи мистецтв при коледжі культури і мистецтв ім. М. Заньковецької; пісня «Вставай» у виконанні випускника НДУ Сергія Юскевича.

З нагоди пам᾽ятної дати, відбулося традиційне покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні, також присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Наприкінці ведуча промовила: «Спогади про  ті події неможливо вмістити в один день. Але цей день потрібен нам, щоб пам’ятати. Пам’ятати, що Свобода варта того, аби за неї боротися, варта того, щоб за неї віддавати своє життя. Віриться, що всі труднощі будуть подолані, і Україна стане щасливою і радісною домівкою нашого народу, бо він того вартий».

Довідково:

День Гі́дності та Свобо́ди — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь дня двох революцій: Помаранчевої та Революції Гідності.

 

Тіна Кошелевська

Фото: Тіна Кошелевська, Лілія Журко

Прочитано 780 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative