Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

15–16 листопада 2018 року у стінах Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбулася ІІІ Міжнародна наукова конференція «Європейська інтеграція: історичний досвід та політичні перспективи», яка була організована Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя спільно з Інститутом політології Педагогічного університету в Кракові,  Київським університетом імені Бориса Грінченка, Ніжинською міською радою та  Ніжинською районною радою.  Учасниками конференції стало близько 100 студентів та молодих науковців, які досліджують проблеми сучасної  Європи та інтеграційні процеси у ній. Географія учасників конференції охопила молодих науковців закладів вищої освіти Ніжина, Києва, Чернігова та Кракова, а також працівників  Виконавчого комітету Ніжинської міської ради, Ніжинської районної ради та Чернігівської міської ради.

Мета цієї щорічної конференції вже традиційно полягала у сприянні утвердженню демократичних цінностей, переконаності у правильності європейського вибору та налагодженню міжнаціонального діалогу між молоддю України та Польщі. На глибоке переконання організаторів конференції, освітня та наукова співпраця молоді двох країн є запорукою порозуміння та дружніх відносин між обома націями. Саме на цьому наголосив у своєму вітальному слові ректор Ніжинського державного університету Олександр Самойленко. З вітальним словом виступили також секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, голова Ніжинської міської ради Олег Бузун, а також представники професорсько-викладацького складу партнерських університетів – Матеуш Каміонка (Педагогічний університет у Кракові) та професор Оксана Салата (Київський університет імені Бориса Грінченка).

Конференція проходила у формі пленарного та 5 секційних засідань, які відзначилися високим науково-теоретичним рівнем, з виваженою полемікою та великим зацікавленням як молодих вчених, так і студентської молоді. Українські та польські студенти мали можливість не лише презентувати свої дослідження, але й обмінятися думками щодо минулого та майбутніх перспектив єдиної Європи.

Перший конференційний день завершився екскурсійною програмою музеями Ніжинської вищої школи та історичними місцями вже вечірнього Ніжина, що викликала серед учасників конференції не менший інтерес, аніж наукові дискусії.

Другий день роботи конференції пройшов у стінах Київського університету імені Бориса Грінченка, де на базі історико-філософського факультету відбувся круглий стіл «Європейська інтеграція: український та польський виміри», присвячений 100-річчю відродження Польської державності. Крім обговорення актуальних проблем сучасності України та Польщі у межах круглого столу Польським інститутом у Києві були нагородженні призери конкурсу есе, присвячених історії Польської державності.

Щиро дякуємо за організаційну та фінансову підтримку ІІІ Міжнародої наукової конференції "Європейська інтеграція: історичний досвід та політичні перспективи" Виконавчому комітету Ніжинської міської ради та персонально Анатолію Ліннику, Валерію Салогубу, Ігору Алєксєєнку, Анні Лисенко  та Катерині Шекері;  Ніжинській районній раді та особисто голові Олегу Бузуну та його заступнику Наталії Березці; Представництву ЄС в Україні та очільниці Інформаційного центру ЄС в ЧНТУ Альоні Ревко.

Безумовно, конференція стала можливою завдяки підтримці керівництва НДУ імені Миколи Гоголя в особі ректора Олександра Самойленка та спонсорам і меценатам, яким небайдуже майбутнє нашої молоді, серед яких депутат Чернігівської обласної ради Андрій Віротченко, депутат Ніжинської міської ради Володимир Мамедов, приватні підприємці Анатолій Івашко, Лариса Зайко Олена Соболь, Валерій Козирєв.  

Щиро дякуємо засобам масової інформації за б'єктивне висвітлення діяльності університету та усім, хто долучився до її організації та проведення, передусім Київському університету імені Бориса Грінченка та особисто завідувачці кафедри історії України проф. Оксані Салаті, соціально-гуманітарному відділу, видавництву та їдальні НДУ ім. М. Гоголя, а також  ресторану «Автограф» та кафе «Прохлада».

Висловлюємо слова щирої вдячності керівництву Педагогічного університету імені Комісії національної освіти у Кракові в особі Казімежа Карольчака, а також вже доброму другу нашого історико-юридичного факультету Матеушу Каміонці та студентам Педагогічного університету в Кракові, які подолали сотні кілометрів для того, щоб зустрітися з нами та посприяти розвитку українсько-польської дружби!

 

Декан історико-юридичного факультету НДУ ім. М. Гоголя

к.і.н., доц. Володимир Мартиненко

Фоторепортаж: Тіна Кошелевська, Анна Іванова

 

Висвітлення роботи конференції також можна переглянути за посиланням:

https://www.nizhynrada.gov.ua/news/3868/rozpochalasya-mjnarodna-naukova-konferentsya-.html

http://nezhatin.com.ua/2018/11/15/u-nizhynskomu-vyshi-polski-naukovtsi-dilylys-dosvidom-z-ukrayinskymy-studentamy/?fbclid=IwAR1kEMbtSW17RAhlnjkzyV0U5ijBakPmsuNB8sPPMJG4IrQeVffuO_n5Fo0

Більше фото тут: https://photos.google.com/share/AF1QipOPArCgn9ySREUMAPULlnItqOZlndBRjJP9hC1F2TOIPvdhvYvTxVzy71kxL7KtEw?key=ZnNRUE1pb1doV0pHVlVtLUd4cmtHM0JxRmRUNGdR

 

 

 

 

Прочитано 706 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative