Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Успішно продовжує роботу освітній соціальний проект кафедри загальної та практичної психології «Школа майбутнього психолога». Чергове його заняття з теми «Творчі здібності. Креативність. Обдарованість»,  проведене доцентом кафедри Гетьман Тетяною Олександрівною, було насичене позитивними емоціями та враженнями. Заняття складалося з декількох змістових блоків: теоретична частина, тренінгові  завдання та експериментальне дослідження творчих здібностей, що сприяло пізнавальній активності школярів та розвитку їх уяви.

Учасники заняття ознайомилися з деякими поглядами на сутність творчості (С.А.Рубінштейн, К.Роджерс ), охарактеризували  креативність як здібність людини до конструктивного, нестандартного мислення і поведінки, а також усвідомлення і розвиток власного досвіду. Креативність – фактор розвитку особистості, який визначає її готовність змінюватися, відмовлятися від стереотипів. Вона не має обмежень для своїх проявів. Тренінгові вправи домомогли не тільки більше дізнатися про учасників заняття, а й розвинули творчу уяву учнів. Великий інтерес викликала методика на визначення рівня розвитку уяви. За інструкцією, потрібно було вигадати розповідь про кого-небудь, чи про що-небудь, витративши на це лише 1 хвилину, а потім переказати її протягом 2 хвилин. Це могла бути не тільки розповідь, а, наприклад, будь-яка історія чи казка. Учасники заняття показали високий рівень розитку уяви; вигадані історії були цікаві, неординарні, фантастичні, казкові. Учні залишились задоволеними і на крок ближче до розуміння  себе та своїх здібностей. Школярі отримали невелике, але досить цікаве домашнє завдання – виконати тест Торренса (завершення малюнків). Можна передбачити, що результати всіх вразять.

Дякуємо учасникам за роботу, чекаємо на наступному занятті вже в цю суботу 3.02.2018 р. об 11 год. в Новому корпусі НДУ.

Бажаємо розвивати свої таланти!

Прочитано 652 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative