Факультет педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту

Кафедра дошкільної освіти

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти

Центр соціально-педагогічних досліджень

Лабораторії

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Відкритий Міжнародний юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Освітня діяльність

Студентська рада

Новини факультету

Абітурієнту

Контакти

До Всесвітнього дня соціальної роботи 21 березня 2023 р. кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя було проведено науково-практичний семінар «Реагування недержавних організацій соціальної сфери на виклики воєнного часу (досвід Ніжинської громади)», який зібрав близько сотні фахівців і громадських активістів соціальної сфери, науковців, здобувачів освіти.

Всесвітній день соціальної роботи відзначається щорічно третього вівторка березня і започаткований Міжнародною асоціацією шкіл соціальної роботи сумісно з Міжнародною федерацією соціальних працівників ще в 1983 р. Гаслом цього дня у 2023 році є «Повага до різноманітності через спільні соціальні дії». І саме тому семінар був присвячений проблемі ролі і місця недержавного сектору у вирішенні актуальних соціальних проблем, партнерства різних громадських і благодійних організацій, реалізації проєктних ініціатив. Захід відкрив ректор університету Олександр Самойленко, який відмітив особливу місію соціальної роботи у часи війни, потребу у налагодженні міцної взаємодії між різними суспільними інститутами. На семінарі були представлені вже реалізовані, діючі та майбутні проєкти від Т. Кеплер – координаторки проєкту «Птахи» ГО «Відчуй», Ю. Кузьменко – начальниці сектору інвестиційної діяльності відділу економіки та інвестиційної діяльності виконавчого комітету Ніжинської міської ради, А. Тимченко – директорки Ніжинського міського молодіжного центру, голови правління ГО «Лабораторія Ініціативної Молоді», В.Гунько – заступниці директора БФ «Карітас Чернігів», Є.Саєнко –голови Ніжинської районної організації Товариства Червоного Хреста України, К. Топчій – координаторки проекту «СпівДія заради Дітей» БФ «СпівДія» в м. Ніжин, Н.Кущенко і Н. Романової – координаторів мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, С.Желєзняк – тренерки Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда-Україна». Викладачі кафедри також представили досвід реалізації різних проєктів за останній рік у виступах Г. Бянки, А. Конончук, О. Лісовця. Останній також зазначив, що серед доповідачів було багато випускників кафедри, що надзвичайно приємно і є гарним прикладом для нинішніх студентів.

Одразу після завершення семінару викладачі кафедри ще долучилися до онлайн-заходу Міністерства соціальної політики України «Нові горизонти соціальної роботи», проведеного в межах відзначення Всесвітнього дня соціальної роботи спільно з Дитячим фондом ООН «ЮНІСЕФ», на якому було презентовано візію майбутнього соціальної сфери.

Прочитано 150 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative