Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

19 травня відбулося онлайн-нагородження учасників конкурсу есе «Доброчесність у навчанні: дотримуватися не можна порушувати», організаторами якого стала Лабораторія академічної культури молодих дослідників Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка. Конкурс проводився в рамках VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід».

Заступник голови журі Олена Семеног зазначила: «Проводячи конкурс, ми як організатори ставили за мету реалізацію декількох завдань: популяризація та розвиток академічної культури та академічної доброчесності серед здобувачів освіти, популяризація нетолерантного ставлення до проявів академічного шахрайства; формування мотивації здобувачів освіти до самоосвіти, саморозвитку, критичного мислення та ретельної перевірки фактів».

Конкурс охопив за освітнім рівнем здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти, закладів фахової передвищої освіти та закладів вищої освіти. Загалом більше 50 учасників. Есе оцінювались за такими критеріями: оригінальність; цілісність твору; зрозуміла й чітка ідея; творчість; якість оформлення; структурованість; логічність; грамотність; дотримання академічної доброчесності; розкриває одну думку.

Складність підготовки конкурсантів полягала в тому, що роботи перевірялися на антиплагіат і використання штучного інтелекту. Кожен член журі був ознайомлений із роботами конкурсантів «у сліпу» – вони не знали ні імені автора, ні закладу освіти, який представляє конкурсант.

Диплом I ступеня отримала й студентка спеціальності «Журналістика» першого бакалаврського рівня навчання Наталія Стрілець (керівник – доцент кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики Надія Степанівна Подоляка). У есе вона поділилася досвідом написання курсових і дипломних робіт, зазначивши основну думку: «здобуваючи освіту варто використовувати власні знання та уміння, не боятися нових завдань, сміло ставити цікаві для себе задачі та звичайно ж вірити в себе. Знаймо, що віра в себе – сила, а чесність – запорука успіху».

Вітаємо Наталію з перемогою! Бажаємо успіхів і нових перемог!

Прочитано 321 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative