Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

16 лютого 2021 р. за ініціативи кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи було проведено Міжнародний круглий стіл «Пошук шляхів підвищення кваліфікації педагогічних працівників і фахівців соціальної роботи в Україні та Польщі: обмін досвідом», який зібрав в онлайні більше 80 науковців, практиків з Києва, Харкова, Ніжина та Хелма.

Після вітальних слів ректора університету О. Самойленка з цікавими доповідями виступили польські колеги з Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Chełmie (Z. Gardziński, H. Bejger, I. Gumowska), які познайомили з системою підвищення кваліфікації педагогів і соціальних працівників у Польщі. З української сторони важливим було включення фахівців Державної установи «Український інститут розвитку освіти» (Н. Софій, І. Андрощук, О. Король), які представили нові вимоги та норми щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників, стажування науково-педагогічних працівників в Україні. Також обговорили перспективи мережі інноваційних Центрів професійного розвитку педагогічних працівників, один з яких створено і в Ніжині. Представники цього центру (І. Кривенко, О. Тимошенко) презентували свою діяльність, перші кроки щодо забезпечення безперервного професійного розвитку педагогічних працівників.
Активно включилися у роботу круглого столу харківські колеги з Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Харківської гуманітарно-педагогічної академії. Зокрема проф. В. Сичова презентувала стан та особливості підвищення кваліфікації фахівців соціальної роботи в регіоні.
На круглому столі був представлений і досвід Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (О. Лісовець, В. Король, М. Городецька) щодо організації підвищення кваліфікації працівників та науково-педагогічних працівників ЗВО, надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації тощо.
Майже три години виступів, запитань, обговорень пролетіли непомітно, засвідчивши надзвичайну актуальність питання підвищення кваліфікації, спільність українських і польських проблем у цій сфері, необхідність подальших наукових зібрань, присвяченим різним аспектам обговорюваної теми.

Прочитано 843 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative