Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Презентація монографії «Українське шістдесятництво: профілі на тлі покоління» в музеї-лабораторії «Homo sovieticus» стала приводом для творчої дискусії про українську літературу та її творців. Авторка – докторка філологічних наук, професорка, керівниця Наукового центру дослідження проблематики українського шістдесятництва в Інституті літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України – Людмила Тарнашинська та директор видавництва «Смолоскип», літературознавець, доцент НУ «Києво-Могилянська академія» Ростислав Семків уважно прислухалися до виступів кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри української літератури, методики її навчання та журналістики Оксани Капленко, професорки цієї кафедри Алли Бондаренко та завідувача, професора Юрія Бондаренка. Письменники-шістдесятники спонукали їх до власних наукових розвідок і до літературної творчості. Адже помітними постатями в колі «профілів» були й наші випускники Іван Кошелівець та Євген Гуцало.

Поштовхом до написання монографії (а це вже друге, доповнення видання після 2010 року) для Людмили Тарнашинської стало й особисте спілкування з Іваном Кошелівцем, Іваном Драчем, Володимиром Дроздом, Євгеном Сверстюком. На її думку, естафету того покоління перейняли сьогоднішні літератори та активісти суспільно-громадського руху.

Означена тема презентації привабила викладачів та студентів, працівників музеїв, учителів, ліцеїстів і школярів Вони можуть уважну перечитати подаровану в декількох примірниках книгу в бібліотеці нашого вишу.

Надія Онищенко, директорка Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою

 

Прочитано 694 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative