Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Зима – це казкова атмосфера, простір сповнений передчуттями свята та чудес. Саме зимою серце прагне дива та естетичної краси. Що, як не музика, пробуджує в людських серцях найкраще, світле й незабутнє, що, як не спів, втамує спрагу по істинному щастю?
    Днями у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулася яскрава музична подія – «Груднева музична Фієста». Концерт став заключним акордом музично-просвітницького заходу «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ», котрий щорічно проводиться під патронатом ректора  Ніжинського університету імені Миколи Гоголя Олександра Самойленка.

    Авторський проєкт Людмили Шумської – професора, лауреата Міжнародних конкурсів та фестивалів, зібрав в стінах Гоголевого вишу прекрасні творчі колективи та поціновувачів хорового мистецтва. Спеціально запрошеними гостями заходу були: Ніжинський міський голова Анатолій Лінник  та директор Ніжинського коледжу Культури і мистецтв імені Марії Заньковецької  Володимир Дорохін.
    Атмосферною увертюрою концерту прозвучав всесвітньо відомий твір М. Леонтовича «Щедрик» у виконанні знаного в Україні та за кордоном Молодіжного хору «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя під орудою заслужених діячів мистецтв України, професорів Людмили Шумської та Людмили Костенко. Треба зазначити, що дана композиція відразу подарувала присутнім позитивний та святковий настрій: слухаючи її, серце наповнювалося теплом та любов’ю. Під акомпанемент провідного концертмейстера Галини Брюзгіної хором «Світич» були виконані ще декілька емоційних та запальних композицій.
    Продовжили вечір вихованці хору молодших класів «Соняшник» Школи мистецтв при «Ніжинському коледжі культури і мистецтв» імені Марії Заньковецької під керівництвом диригента Марини Батрак та концертмейстера Наталії Остапенко. Яскраві пісні у виконанні маленьких музикантів не залишили байдужим жодного слухача!
    Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів Зразковий хор «Сяйво» Ніжинської дитячої музичної школи виконав досить чуттєві композиції на високому професійному рівні, що є результатом спільної титанічної роботи художнього керівника, заслуженого працівника культури України Сергія Голуба, концертмейстера Ольги Синельникової та юних співаків!
    Завершальною родзинкою хорового співу в цей вечір став Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів Академічний хор Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької. Керівники хору – кандидат мистецтвознавства, доцент Любов Дорохіна, викладач вищої категорії Ірина Могильна, концертмейстер Ганна Єрмак та вихованці хору підготували для присутніх ряд жвавих та запальних п'єс. Мабуть, кожен в залі прагнув станцювати під час виконання пісні «Сіяхамба» в обробці Едріса Ван Тондера!
    Експресивним та сильним був фінал «Грудневої музичної Фієсти». Зведений Оркестр народних інструментів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької на чолі з художнім керівником – народним артистом України, професором Миколою Шумським, як завжди сильно завершив святковий вечір виконанням знаних творів світової на національної класики та популярної музики.  Кожне свято не можливе без подарунків та вітань. Тому Ніжинський міський голова Анатолій Лінник вручив Почесні дипломи усім колективам від виконавчого комітету Ніжинської міської ради за популяризацію національного хорового та оркестрового мистецтва, відродження та примноження надбань культурної спадщини українського народу, розвиток музично-просвітницьких традицій міста Ніжина, високий художній рівень виконання під час виступу на «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ-2019».

ЛІЛІЯ ЖУРКО,ФОТО АВТОРА

Прочитано 2183 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative