Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

3-4 жовтня 2019 року в Житомирі пройшов Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь. Метою форуму була презентація економічного потенціалу регіонів двох країн, а також розбудова нових ініціатив і форм економічної, інвестиційної, науково-технічної та культурно-освітньої співпраці на міжрегіональному рівні.

 

У рамках заходу 3 жовтня відбулося засідання Українсько-Білоруської Консультативної ради ділового співробітництва та переговори між представниками українських та білоруських компаній, закладів і установ. Також пройшли круглі столи «Розвиток річкового судноплавства на річках Дніпро та Прип'ять» та еко-форум, де йшлося про екологічні питання, антарктичні дослідження, органічне виробництво та космічні системи.

На базі Житомирського державного університету імені Івана Франка відбувся круглий стіл «Збереження мовного, культурного та природного середовищ транскордонних територій: історія та сучасність», учасниками якого були ректори та науковці 5 українських і 14 білоруських закладів, серед яких ректор нашого університету Олександр Самойленко, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Олександр Мельничук і декан історико-юридичного факультету Володимир Мартиненко. У ході пленарного засідання обговорювалися питання академічної мобільності, особливості, переваги та ризики впровадження її в освітній процес ЗВО, відбувся обмін досвідом з цього питання між українськими університетами, Гомельським державним університетом і Білоруським державним університетом.

Згодом учасники розділилися на чотири секції («Історичні аспекти», «Діалекто-мовні аспекти», «Освітні аспекти», «Природничі аспекти»), у яких обговорювали та шукали вирішення спільних важливих питань.

4 жовтня в Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі зібрались українські та білоруські делегації, голови регіонів обох держав та представники місцевого самоврядування, закладів освіти та бізнесу. Чернігівщину представляли голова обласної ради Ігор Вдовенко, в.о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова, директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександр Левочко, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Ткалич, директор Агенції регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Хоботня, ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко та ін.

Заходи розпочалися з пленарної частини за участі Міністра розвитку громад та територій Альони Бабак, заступника Прем'єр-міністра Республіки Білорусь Ігоря Ляшенка, Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Ігоря Сокола і Надзвичайного та Повноважного Посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима.

Під час Форуму було презентовано ключові результати міжрегіонального співробітництва Придесення та Республіки Білорусь, проаналізовані показники зовнішньоторговельних відносин, підбиті підсумки реалізації спільних ініціатив у туристичній сфері, висвітлені спільні напрацювання в галузі освіти та науки.

При цьому наголошувалось на важливості активізації транскордонних контактів, які дають унікальну можливість об’єднати зусилля прикордонних територій для реалізації спільних життєво важливих проєктів.

Делегація університету, зі свого боку, щиро дякує колективу Житомирського державного університету імені Івана Франка та особисто ректору університету, доктору біологічних наук, професору Киричук Галині Євгеніївні за гостинність, доброзичливу та творчу атмосферу, чітку організацію важливого міжнародного заходу.

Прочитано 656 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative