Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

До Міжнародного дня благодійності на факультеті психології та соціальної роботи відбувся практичний семінар «Благодійність у Ніжині: персоналії, проблеми, перспективи» за ініціативи кафедри соціальної  педагогіки та соціальної роботи.

Семінар розпочав Олег Лісовець, який нагадав присутнім студентам про те, що сьогоднішній день відзначається в пам’ять про Матір Терезу, з ім’ям якої пов’язане поняття благодійність. На зустріч були запрошені благодійники, які здійснюють свої добрі справі в Ніжині та поза його межами

Першим свою історію благодійності розказав отець Роман Пушка. Саме завдяки його підтримці на спеціальності «соціальна робота» мають можливість навчатися студенти, які перебувають в ув’язненні. Отець Роман зазначив, що для нього особисто благодійність – це служіння, потреба допомагати ближньому. Тому він закликав студентів і всіх присутніх не проходити повз людей, які потребують допомоги, адже кожен може стати благодійником, зробивши хоч маленьку крихту добра. Хай це буде не у глобальних масштабах, а просто добре слово чи присутність біля людини у тяжкій життєвій ситуації.

Стратілат Тамара Михайлівна розповіла, що для неї благодійність – це не просто слово, а почуття, яке лежить у самому серці. І для неї особисто дуже важливо передавати тепло своєї душі молодшому поколінню. Вона наголосила, що треба не соромитися робити добрі справи і бути завжди уважними до маленьких дітей, адже те, що ми посіємо, зародимо у їхніх серцях, те потім і пожнемо.

Наступним перед присутніми виступив Сергій Миколайович Охонько, який надає потужну підтримку соціальним та науковим, освітнім та культурним  ініціативам. Він відзначив, що всі благі справи повертаються сторицею. Перша його благодійна справа (дитячий майданчик) була зроблена для дітей та молоді свого району. І для цього не треба було мати багато ресурсів, а лише велике бажання. В подальшому це стало поштовхом для інших людей, і ця справа набула послідовників.

Допомогу кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи в проведенні культурних заходів надає Шалай Олександр Віталійович. Під час свого виступу він закликав сіяти добре зерно в серця інших людей, адже йому любов до добрих справ передала мати. Коли є хоч найменша можливість допомагати – треба діяти, тому що українці ментально дуже сильна нація, яка завжди підставить сильне плече слабшому.

Декан факультету психології та соціальної роботи Олексій Анатолійович Тимошенко резюмував результати семінару і підвів студентів до того, щоб вони замислились над сенсом свого існування і приєднувались до добрих справ, які робити ніколи не пізно. Олексій Анатолійович від імені ректорату відзначив гостей подяками за їхню співпрацю з університетом та з нагоди Міжнародного дня Благодійності.

Декан звернувся до усіх студентів факультету, щоб вони приєднувались до ініціативи кафедри і взяли участь у челенджі «Добра справа» з 5 вересня по 2 жовтня і висвітлили у соцмережах під хештегом #добрасправа відео чи фото і передали естафету своїм друзям. Найкреативніша на думку кафедри добра справа буде відзначена у Міжнародний день соціального педагога 2 жовтня.

Прочитано 846 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative