Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Із 01 по 04 квітня 2019 р. філологи НДУ відзначали День факультету і День гумору. У понеділок 01.04, святкову тональність на весь день завдали креативні студентські стіннівки під гаслом «Записки божевільного». На перерві усі разом співали гімн філологів, який склали й подарували факультету колишні студенти-казахи випуску 1980-х років. Присутніх розважали викладачі кафедри мовно-літературної освіти та культури, які виступили в незвичному для них гумористичному амплуа. За щасливий випадок змагалися збірні команди факультету: «Дієсловенята» і «Давні слов’яни». Нагородою для гравців стали солодощі.

 

У вівторок, 02.04, дивацтва на філологічному факультеті продовжив деканат сценкою з гоголівської п’єси «Одруження» на сучасний лад – у реаліях жіночого факультету:  за браком чоловіків чоловічі ролі зіграли декан і обидва заступники, які продемонстрували свої акторські здібності.

Викладачі кафедри української мови розповідали лінгвістичні анекдоти, провели мовний конкурс, ділилися «перлами» зі студентських творів.

Свої здібності представляли глядачам і студенти під час капусника «Дещо про Ніжин, чи Дурням закон не писаний».

У середу 03.04, перепусткою до університету став дрес-код – червоно-чорне вбрання або вишиванка, якого дотримувалися і студенти, і викладачі.

Власною поезією радо ділилися з присутніми учасники Літературної студії факультету: Кудлай Оксана, Заболотська Альбіна,  А викладачі кафедри слов’янської філології, компаративістики та перекладу майстерно прочитали в особах фрагменти гоголівських творів. Приємною несподіванкою став сольний виступ сивочолого професора, знаного науковця Самойленка Г.В., який вразив глядачів  не тільки  виразним читанням, але й виконанням ліричної народної української пісні.

Свято продовжилося розважальною грою «Хто зверху?». Змагалися збірні команди студентів і викладачів-філологів. І хоча спритнішими, дотепнішими, винахідливішими виявилися доценти на чолі з деканом-капітаном Клипою Н.І., студенти не засмутились, а зраділи тому, що відстань між ними і педагогами стала коротшою. Незважаючи на рішення журі, викладачі по-джентельменськи обміняли свій великий торт на менший, що дістався студентській команді. Призи люб’язно надала наша випускниця Легейда Крістіна, представниця громадської організації «Соціальна справедливість», яка підтримує  тісні зв’язки з рідним вишем.

Подивитися на гру прийшли й учні міського та обласного ліцеїв і ЗОШ І-ІІІ ст. №10, які також зацікавлено стежили за змаганнями. Після цього старшокласники взяли участь у гоголівській вікторині. Переможці отримали грамоти і призи від ГО «Соціальна справедливість». Потім старшокласники спілкувались зі студентами 4 курсу та викладачами й переглянули профорієнтаційні ролики.

Кульмінація святкування прийшлася на 04 квітня, четвер. Студенти нетерпляче чекали дзвоників із пар, щоб узяти участь у гумористичній вікторині «Гоголь-шеф», яку з любов’ю підготували доц. Остапенко Л.М. і доц. Якубіна Ю.В..

Кулінарні таланти викладачів розкрилися повною мірою під час виставки-дегустації страв із гоголівських творів. Кожна кафедра і деканат оформили рушниками столи і заставили їх варениками, галушками, налисниками, пиріжками, узваром і вареннями і ще багато-багато чим. Голодне студентство змітало все, уплітаючи за обидві щоки. Тут же можна було прочитати рецепти приготування цих кулінарних шедеврів. Ситі і задоволені, розходилися по аудиторіях, щоб знову зустрітися на розіграші лотереї «Щастить так щастить!!!», підготовленої доцентами кафедри слов’янської філології Бондар Н.О., Гетман Л.І., Сидоренко В.О., Петрик О.М.

Вигравали призи інтелектуальні, їстівні, естетичні і практичні: від прикрас до солодощів, канцтоварів і бонусних балів.

Завершенням студентського свята стала вечірка в кафе  «Юність».

Із упевненістю можна сказати: свято вдалося на славу. Ми стали ближче один до одного і відчули себе членами однієї великої філологічної родини.

 

Заступник декана філологічного факультету з виховної роботи

доц. Банзерук О.В.

Прочитано 761 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative