Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Давно, у наших прадідів, поруч з образами святих, в українських хатах була обов’язковою народна картина із зображенням козака Мамая. Козак Мамай - ідеалізований образ козака, він був утіленням волелюбних одвічних прагнень українців. Саме цей воїн-символ засвідчував собою миролюбність і глибинність духовного світу українців, силу духу й волі, змогу відстояти свою Батьківщину.

Гідно продовжують традиції наших предків, виявляють глибокий патріотизм, стійкість, витримку й відповідальність, роблять усе можливе для захисту наших громадян, відстоюють територіальну цілісність нашої держави, беруть на себе відповідальність за долю країни, сприяють зміцненню громадянського миру й злагоди і сьогодні люди, яких можна з упевненістю назвати козаками Мамаями.

Завдяки Ніжинському районному адміністративно-методичному центру ЦБС та факультету іноземних мов НДУ ім. Миколи Гоголя ми згадали про традиції наших славних козацьких прадідів.

Сьогодні настав час пробудження Мамая, адже прагнення волі, незалежності, незламність та протистояння відродили покоління козаків.

Мамай сьогодення, Олексій Кошевець, завітав до Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя та до Ніжинської районної адміністрації, як представник нашого славного козацького роду. 

Розповіді про АТО, побратимів та про запеклі бої вразили слухачів. 

Олексій Кошевець висловив подяку за честь бути Мамаєм сьогодення.

Про козака Мамая, звідки він, хто ця людина і чи існувала вона насправді, розповів доктор історичних наук, професор кафедри історії Ураїни Сергій Анатолієвич Лепявко.

Також на заході було представлено тематичну виставку робіт художників-аматорів,  дітей та дорослих м.Ніжина та Ніжинського району. 

Хочеться висловити окрему подяку Благініній Світлані Вікторівні та Євгену Миколайовичу Луняку за підтримку та сприяння у проведенні заходу. 

Дякуємо нашим гостям, а саме: професору кафедри історії Ураїни Сергію Анатолієвичу Лепявку та заступнику командира батальйону спец. призначення "Свята Марія" Олексію Кошевцю. 

Також, дякуємо талановитій на колоритній козачці-ведучій Діані Нечипоренко, студентці третього курсу факультету іноземних мов та всім присутнім, що прийшли та зацікавились цим заходом.

 

Дана Волконська

Фото: Тіна Кошелевська

Прочитано 1142 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative